“Invasionen af Tearling” af Erika Johansen

image_pdfimage_print

Invasionen af tearling

Original titel: The invasion of the Tearling
Forfatter: Erika Johansen Serie: Dronningen af Tearling
Genre: Ungdomsbog Oversat af: Randi Bjerre Høfring
Sider: 532
Forlag: People’s Press
Udgivelsesdato: 1. maj 2017

5,5 DUO


 

Tak til People’s Press for anmeldereksemplaret

Jeg har virkelig ventet med spænding på fortsættelsen af ’Dronningen af Tearling’ for at finde ud af hvad der sker med vores nye heltinde Kelsea. En ventetid der var det hele værd!

streg

Resumé

Kelsea er gået imod Den Røde Dronning, hvilket har medført krig mellem de to folk. Den Røde Dronning bliver ved at indtage mere og mere terræn, mens Kelseas hær bliver slået tilbage. Samtidig forsøger Kelsea at finde ud af, hvilken magi der er i safirerne og hvad de kan gøre. En stor beslutning venter forud, men vil hun træffe det rigtige valg?

streg

Anmeldelse

Jeg havde en lidt lang opstart på ’Invasionen af Tearling’, da jeg lige skulle tilbage i historien, og samtidig blev lidt forvirret over alle de vinkler, jeg fik historien serveret fra, men da jeg først fik sat brikkerne sammen, var det en fornøjelse. Dette skyldes helt klart også, at sproget ligger i den tungere ende af ungdomsbøger, hvilket gør at det tager lidt længere tid at læse den, men samtidig sætter den også flere spor hos mig.

Der er et ret stort dilemma til stede generelt gennem helt bogen – nemlig hvor langt Kelsea skal gå, for at redde sit folk, og samtidig have et folk tilbage at redde. Det fylder ret meget, hvilket giver god mening, eftersom Kelsea har valgt at lave om på den måde, som tingene kørte før hun blev kronet.

Samtidig kører der en sidehistorie ved siden af, som handler om fortiden, og i starten forvirrede det mig en del, da jeg ikke lige forstod sammenhængen. Men det endte faktisk med at optage mig ret meget, og jeg blev helt spændt på, at komme tilbage til den verden. Samtidig har den historie en ret vigtig betydning for at forstå, hvordan verdenen i bogen ser ud i dag.

Jeg synes virkelig der var meget spænding til stede hele tiden, selvom der var korte perioder, hvor der ikke skete så meget. Men så sørger forfatteren, Erika Johansen, for at skifte synsvinkel og bringe læseren derhen, hvor spændingen er størst. Det fungerede bare rigtig godt.

Du vil helt sikkert også blive begejstret for at læse ’Invasionen af Tearling’, hvis du var vild med den første bog. Jeg synes dog at Kelsea har ændret sig en hel del og indimellem kunne jeg slet ikke følge hende, da hun fremstod en anelse modbydelig og ond i perioder, men som så mange andre, skal hun jo også lige lære at stå på egne ben. Jeg kan slet ikke vente med at læse den næste bog og finde ud af, hvad der nu skal ske med vores nye heltinde.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.