“Jeg er her stadig” af Clélie Avit

Jeg er her stadig

Original titel: Je suis lá
Forfatter: Clélie Avit
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Genre: Skønlitteratur
Sider: 264
Udgivelsesdato: 30. oktober 2015

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

 

’Jeg er her stadig’ er en virkelighedsnær roman, som får dig til at føle at du står på hospitalet ved siden af Elsa og Thibault. Den bringer dig igennem hårde og lette tider, mens den samtidig giver dig et nyt syn på kærligheden.

streg

Resumé

29 årige Elsa er en adrenalinjunkie som er endt i koma på grund af en bjergbestigningsulykke. Thibaults bror kørte i fuldskab og slog to piger ihjel. Thibault har svært ved at tilgive sin bror, men tvinges med på hospitalet hver uge. En dag kommer Thibault ved et uheld til at gå ind på Elsas værelse og begynder at snakke til hende, selvom hun ikke kan reagere. Kan man blive forelsket i nogen som ligger i koma? Eller mærker Thibault nogle følelser for Elsa, som ingen andre kan mærke?

streg

Anmeldelse

Jeg elsker græde bøger. At finde en bog som kan få de dybeste følelser frem i én, er absolut den bedste gave man kan få.  Og den evne har Clélie Avit med sin skrivemåde, og jeg er så glad for at hun har taget den godt i brug. I modsætning til mange andre græde bøger, som for eksempel John Greens ’En flænge i himlen’, så havde jeg lidt svære ved blandt andet at identificere mig med hovedpersonerne, da de er omkring 30 år og derfor er dobbelt så gamle som mig. Alle de problemer de stod overfor og de tanker de gjorde sig, var mile vidt fra John Green skrivestil.

Til gengæld synes jeg, at det var dejligt befriende at læse en roman, som omhandler en stor ulykkelig kærlighed, men hvor man fik et nyt perspektiv. I de mere kliche teenage romance bøger, så tuder jeg igennem dem og har en hvirvel vind af følelser som suser rundt i kroppen, men ikke denne gang. Denne gang var jeg bare trist. Trist over deres ulykke, trist over om Elsa ville vågne igen. Når de lyse sider kom, så var jeg glad, som om jeg lige havde fået en gave. Mine følelser var meget virkelighedsnære, som om det var en person jeg kendte.

Overordnet synes jeg at det er en god bog, selvom jeg ærgrer mig over at man ikke fik så meget at hører om Thibaults bror og hans ulykke. Jeg blev ret fanget af det i resuméet, så det var lidt af en skuffelse, at man kun fik et overordnet blik over det, hvilken jo som sådan også er forståeligt, da historien handler om Elsa og Thibault, men det var jo Thibaults brors ulykke som bragte dem sammen. Jeg kan dog sagtens anbefale andre at læse bogen, for det er virkelig en fantastisk historie.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *