“Jeg finder dig altid” af Elsebeth Egholm

image_pdfimage_print

jeg finder dig altid

Original titel: Jeg finder dig altid
Forfatter: Elsebeth Egholm
Genre: Krimi
Sider: 421
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 28. juli 2017

DUO stjerner III

 

 

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

En hæsblæsende krimi, som jeg selvfølgelig læste før sengetid, hvilket medførte, at jeg ikke kunne falde i søvn, og havde en uhyggelig drøm i en skov fyldt med genfærd. Den kan kun anbefales.

streg

Resumé

Rina er læge og street art kunstner på høje bygninger om natten. Hun lever et dobbelt liv, for især at selvbehandle hendes svære barndom. Hun er anonym under navnet Private Eye. En nat går alt dog galt. Rina bliver overfaldet af en mand med en kniv og finder dagen efter ud af, at en ung mand er død samme sted, som hun lavede sit kunst om natten. Der er dog et problem. Rina kan ikke genkende ansigter. Lige pludselig finder hun ud af, at der er en efter hende og da efterforskeren Helge Stanek konfronterer hende med sagen, har hun sine grunde til at lyve. Tingene bliver vendt på hovedet og før Rina får set sig om, er hun på flugt fra politiet og sin overfaldsmand.

streg

Anmeldelse

Jeg har tidligere læst den første bog i Elsebeth Egholms bog om Dicte, så jeg har stadig glæden af, at læse mere fra Elsebeth Egholm, så derfor var jeg meget spændt på ’Jeg finder dig altid’. Jeg kunne godt mærke, at jeg lige skulle ind i historien, før jeg blev fanget, fordi starten kørte meget frem og tilbage, og man skulle lige lære personerne at kende, inden jeg kunne føle mig investeret i historien. Jeg kan godt lide at læse krimier, men det er et stykke tid siden, at jeg har gjort det sidst, så den genre skulle jeg også lige ind i igen. Det gik dog hurtigt, fordi før jeg fik set mig om, var jeg inde i historien.

Jeg kunne rigtig godt lide hele konceptet med ansigtsblindhed, altså at Rina ikke kan genkende ansigter. Jeg så engang en film, om en kvinde som også led af dette, og som også var på flugt fra sin overfaldsmand. Lige siden dette, har jeg altid fundet det var meget interessant og kunne også rigtig godt lide, at man tager det videnskabelige med i bogen, hvor man hører lidt om, hvordan Rina overlever i sin hverdag, når hun har dette problem, som hun ikke fortæller til særlig mange. Rina er en meget lukket person, som ikke har mange omkring sig, so, hun fortæller sine hemmeligheder til og dette betød også, at der går lang tid, inden man får alvor opdager, at Rina har en mørk fortid.

Når dette så bliver fortalt, bliver det virkelig spændende og faktisk også uhyggeligt. Jeg læste bogen en lørdag aften og kunne selvfølgelige ikke lægge bogen fra mig, før jeg fandt ud af, hvem overfaldsmanden var, hvilket betød at jeg først blev færdig med den langt ud på natten. Det gjorde så, at jeg fik problemer med at sove, fordi tankerne om bogen fløj rundt i mit hoved. Jeg synes virkelig historien og plottet var godt, og det irriterer mig lidt, at jeg ikke fik svar på alt, hvad jeg gerne ville vide. Især en vigtig ting, men man kan måske håbe, at det ikke er det sidste man har set til Rina og Helge.

Jeg kunne rigtig godt lide Elsebeth Egholms skrivestil. Da jeg var kommet godt ind i historien, var den meget fængslende og malende, så den var rigtig svær at lægge fra mig. Jeg følte selv, at jeg var tilstede, så det formåede at påvirke mine drømme efterfølgende. ’Jeg finder dig altid’ kan kun anbefales herfra.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.