“Jeg henter solen ned” af Jandy Nelson

Jeg henter solen ned

Titel: I’ll give you the sun
Genre: Ungdomsbog

Forfatter: Jandy Nelson
Forlag: Gyldendal
Sider: 458
Oversat af: Kina Bodenhoff 

Udgivelsesdato: 31. august 2015

DUO stjerner 4

 

 

 

 

 

Hvis du er fan af John Green, vil du også kunne lide ‘Jeg henter solen ned’, men uanset hvad kan jeg helt klart anbefale denne farverige bog.

s

Resumé

Jude og Noah er tvillinger. De bor sammen med deres familie og var for tre år siden som pot og pande. Nu gør de alt for at undgå hinanden.
Noah er introvert og går rigtig meget op i sin kunst. Han maler, tegner og forelsker sig i nabodrengen. Jude er den vilde søster, som går med knaldrød læbestift og hænger ud med de cool og ældre fyre.

Der skete noget for tre år siden, som førte til at Jude går på den kunstskole, som Noah kæmpede for at komme ind på. De kender kun til deres egen side af historien, og hvis de vil have sandheden frem må de dele deres historie med hinanden, og ligge stridighederne bag sig, så de forhåbentlig kan få deres søskendebånd tilbage.

s

Anmeldelse

‘Jeg henter solen ned’ er en farvestrålende bog. Og det er ikke kun på grund af forsiden, men fordi at forfatteren, Jandy Nelson, beskriver handlinger og følelser så farverigt og strålende, selvom situationen kan være slem. Forfatterens måde at skrive på og hendes emner minder rigtig meget om John Greens, uden at det på nogen måde kopier hans stil.

Jandy Nelson skriver i sin egen verden, men jeg anbefaler kraftigt at hvis man er til John Green, så læser man denne bog.

En af de bedste ting ved denne bog er blandt andet, at man hører vinklen fra både Jude og Noah, så forfatteren lader os skabe vores egen vinkel og dom over hændelserne. Selvom hun dog har en lille finger med i spillet, da man hører fra Noah de første par år, og derefter fra Jude, så vi i teorien ikke får konkret af vide hvordan Jude havde det, kun hvad Noah gik ud fra og omvendt. Men det er til gengæld også noget af det geniale Jandy Nelson gør. Hun viser på den underbevidste måde, hvordan at to søskende som ikke kommunikere ordentligt sammen, kan gå og tro en masse ting om hvordan den anden føler, men dog aldrig finder ud af det, fordi at de netop ikke kan kommunikere, og det gør kun misforståelserne værre.

Selve titlen ‘Jeg henter solen ned’ er smuk i sig selv, og det er sjældent, at jeg lægger ekstra mærke til titlen. Titlen går igennem bogen som et ønske, de ville gøre for hinanden, et ønske som ingen af dem ville være i stand til, kun på deres egen specielle måde, som kun de to ville være i stand til at forstå.

Jeg sagde tidligere, at denne bog mindede rigtig meget om John Greens bøger, og det gør den. Jeg er desværre bare ikke rigtig stor fan af John Green, og derfor fangede den mig ikke rigtig. Jeg fik den læst fra ende til anden og jeg nød den rigtig meget, selvom jeg dog havde håbet på, at jeg ville havde siddet klæbet fast til den. Jeg synes dog, uanset om man kan lide John Green og Jandy Nelsons skrivestil, så skal man læse den her bog. Den giver stor indsigt i flere ting, som jeg ikke nænner at afsløre, og den er bare helt genialt skrevet.

s

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *