“Jerndronningen” af Julie Kagawa

Jerndroningen

Originaltitel: The iron queen
Serie: The iron fey
Forfatter: Julie Kagawa
Genre: Fantasy, serie
Oversat af: Sidsel Jacobsen

Sider: 380
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 1. august 2017
DUO stjerner III

 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret.

Sikke en fremragende fortsættelse på fe-universet! ’Jerndronningen’ formår at holde spændingen og personligt kan jeg slet ikke vente, med at læse den sidste bog i universet.

streg

Resumé

Efter at Meghan og Ash er blevet forvist fra Aldrigaldrig og fe-verdenen, og nu er blevet eksilfeer, håber Meghan at hun endelig kan få sit gamle liv tilbage. Men der går ikke lang tid, før at fe-verdenen opsøger hende igen, og hun må igen sætte sit eget liv på spil, for at redde feerne. Hun er nemlig den eneste fe, der kan opholde sig omkring jern, uden at tage skade af det. Men hun tager ikke alene afsted på sin nye mission.

streg

Anmeldelse

Jeg er efterhånden blevet ret hooked på denne serie, hvor vi følger Meghan, som både udvikler sig, men som også er villig til at ofre sig selv, for at redde mange andre. Jeg er helt vild med hendes mod, styrke og den ildhu hun har. Jeg beundrer hende på mange måder, men samtidig tænker jeg også, at hun er lige lovlig uforsigtig med sit eget liv. Hun kaster sig bare ud i problemer, og tænker ikke altid over konsekvenserne eller på dem, det går udover, hvis der sker hende noget.

Jeg frygtede lidt, at ’Jerndronningen’ ikke kunne leve op til mine forventninger af den grund, at det er bind tre i en serie, og der har jeg nogle gange oplevet, at tempoet eller spændingen falder, og den egentlig bare er en opbygningsbog. Det var dog slet ikke tilfældet – der skete virkelig meget og der var mange kampe, som gjorde at spændingen var helt i top.

Ash er en karakter, som jeg dog stadig ikke føler mig helt tæt på endnu. Det er lidt sjovt, hvordan det at han er vinterprins på en eller anden måde gør, at han fremstår lidt kold og udenfor rækkevidde. Det er som om, jeg ikke kan få lov til at lære ham at kende, men samtidig passer det meget godt med den fe han er, så jeg kan ikke rigtig blive klog på, om det irriterer mig. Men den det frustrerer mig lidt.

Den sidste bog i serien kommer her i starten af september, og det bliver virkelig dejligt, at finde ud af, hvordan historien om Meghan slutter. Hun har været på noget af en rejse, og med alt det der sker i ’Jerndronningen’, er jeg noget i vildrede om, hvordan hendes fremtid ser ud. Hvis du var vild med de andre i serien, så skal du helt sikkert glæde dig til ’Jerndronningen’!

 

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *