“Jernridderen” af Julie Kagawa

 1. Jernridderen
  Originaltitel: The Iron knight
  Serie: The iron fey
  Forfatter: Julie Kagawa
  Oversat af: Sidsel Jacobsen
  Genre: Fantasy, serie
  Sider: 369
  Forlag: HarperCollins Nordic
  Udgivelsesdato: 1. september 2017

  DUO 6 stjerner

   

  Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret.

  Så kom afslutningen på ’Iron Fey’ serien, og den slog totalt benene væk under mig! Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre eller anderledes slutning på historien om Meghan og Ash.

  streg

  Resumé

  Vinterprisen Ash havde aldrig troet, at han ville ende med at gøre så meget for kærligheden, som han skal til nu. Han har altid ment at kærlighed var for de svage, men nu står han her, og skal ud på en længere rejse til verdens ende, for at få en sjæl. Med den kan han igen være sammen med Meghan, som i mellemtiden er blevet dronning over Jernfeerne. Men rejsen er krævende og hård, og når han først når til verdens ende, er der også en række prøvelser, han skal bestå. Vil det være dét værd, når den endelige test skal bestås?

  streg

  Anmeldelse

  Jeg blev simpelthen så glad, da jeg så at ’Jernridderen’ er fortalt fra Ash’s synsvinkel. I min anmeldelse af ’Jerndronningen’ kommer jeg nemlig ind på, at jeg synes han virker meget kold og som om, at jeg ikke kan komme ind under huden på ham. Jeg ville rigtig gerne komme tættere på ham og blive klogere på, hvad han var for en størrelse. Det fandt jeg så ud af her i ’Jernridderen’.

  På den måde synes jeg også, at historien bare blev så fuldendt og flot afsluttet, fordi de ting, som havde frustreret mig en smule i de andre bøger, endelig blev bearbejdet i ’Jernridderen’. Der havde nemlig været tidspunkter, hvor jeg havde svært ved at forstå Ash i de andre bøger, men efter det indblik jeg fik i denne bog, forstod jeg endelig, hvordan de situationer hang sammen.

  Jeg kunne heller ikke have ønsket mig en bedre afslutning, for på trods af at kærligheden ikke er fysisk i denne bog, er den stadig utrolig nærværende, da den rejse Ash tager på, er for kærligheden. Derudover er der simpelthen så mange gode situationer i ’Jernridderen’, som emmede af kærlighed, uden at det tog al opmærksomheden – det var snarere sådan at det lå i baggrunden.

  Det var en helt speciel oplevelse at læse ’Jernridderen’, som så fint fik samlet alle trådene til sidst og indeholdt en velfortjent afslutning. Jeg sidder faktisk lidt tilbage med en wow følelse, efter at have læst den, og det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg var så fanget af den, at det kun tog mig to aftener at læse den, hvilket ikke var tilfældet med de andre bøger.

  Hvis du endnu ikke er overbevist om at ’Iron Fey’ serien er noget for dig, synes jeg ærlig talt det er en skam og et tab for dig selv. Jeg er virkelig imponeret over Julie Kagawas måde at skabe en historie på, som har så mange elementer, og det gik faktisk først sådan rigtig op for mig her i ’Jernridderen’, hvor specielle disse bøger er med alt det de kan og bidrager med. Jeg sender i hvert fald en stående applaus afsted i hendes retning, for hendes måde at få historien til at gå ind under huden på en, uden at man ser det ske!

  streg

  AM DUO

  Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *