“Joker” på Blu-ray

image_pdfimage_print

Joker

Original titel: Joker
Genre: Thriller
Spilletid: 2 timer og 2 minutter
Skuespillere: Joaquin Phoenix, Robert De Niro og Frances Conroy
Filmselskab: 20th Century Fox
Udgivelsesdato: 10. februar 2020

 

 

 


Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret.

En mørk og tankevækkende fortælling om, hvordan en mand forvandler sig til superskurken Joker.


streg

Resumé

Den altid alene mislykkede komiker Arthur Fleck hungrer efter menneskelig kontakt, men han møder kun modgang på sin vej gennem gaderne i Gotham City. Om dagen arbejder han som klovn, mens han forsøger at skabe sig en karriere om aftenen som standupkomiker. Joken bliver dog altid på hans bekostning. Hans evige kamp mod mobning, isolation og misforståelser baner vej til en nedgang, som gør ham mere og mere vanvittig. I sin desperation kommer han til at træffe en masse dårlige beslutninger, som ender med at forvandle ham til superskurken Joker.

streg

Anmeldelse

Det er længe siden, jeg er blevet berørt af en film på den måde, som det skete med ’Joker’. Jeg følte en harme og uretfærdighed helt ind i knoglerne, mens jeg så på en mand, der blev knækket lidt mere for hvert minut, der gik. En mand, som virkelig bliver misforstået og mobbet, selvom han ikke selv kan gøre noget ved, at han er som han er, da han har en sygdom.

Det gjorde næsten ondt i mit hjerte at se på, hvordan alle bare forsøgte at ødelægge ham, og hvordan det lykkedes til sidst. Joaquin Phoenix, der spiller Joker, gør et eminent arbejde som skuespiller, da han kom helt ind under huden på mig. Efter den præsentation giver det rigtig god mening, at han har vundet en Oscar for bedste mandlige hovedrolle, for han gør det vanvittigt godt!

’Joker’ er også en film, jeg har glædet mig til at se, fordi der har været så meget snak om den. Den levede også op til alle mine forventninger, og det er både en dyster og tankevækkende film. Jeg havde egentlig ikke regnet med, at Joker var en karakter, som jeg ville føle medfølelse overfor, men da jeg så hans kamp, var det umuligt ikke at føle med ham.

Det er også en ny side af Jokeren, som vi ikke har set før, da vi ikke har haft kendskab til hans historie og opvækst før denne film. Ellers er det i hvert fald gået min næse forbi. Det er dog også en lidt skæv og anderledes film, men det er netop det, der gør den mindeværdig og speciel. Jeg kunne helt sikkert godt finde på at se den endnu engang, nu hvor jeg ved, hvad der venter mig.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.