“Journal 64” på Blu-ray

image_pdfimage_print

journal 64

Original titel: Journal 64
Genre: Drama, krimi
Spilletid: 1 time og 59 minutter
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Fanny Bornedal
Filmselskab: Nordisk film
Udgivelsesdato: 15. februar 2019

DUO stjerner III

 

 

Tak til Nordisk film for anmeldereksemplaret.

Jeg var ret vild med ’Journal 64’ både i bog form og filmatisering.

streg

Resumé

I en ældre københavnsk lejlighed gør et par håndværkere et voldsomt fund. Bag en mur finder de 3 mumificerede lig siddende omkring et spisebord. Der står Afdeling Q over hele sagen, hvorfor Carl Mørck straks går i gang med sin efterforskning sammen med makker Assad, som kun har få dage tilbage i afdelingen, og Rose som hjælper dem på sidelinjen. Sporene går tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor der var mange historier om misrøgt og tvangssteriliseringer. Rædslerne på Sprogø dukker lige pludselig op i det moderne samfund, og Carl og Assad er mod et kapløb med tiden for at forhindre nye overgreb.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at se ’Journal 64’, da jeg var ret vild med bogen, og jeg kan stadig huske nogle ting fra den, som jeg var spændt på, om det ville være med i filmen. Men jeg må indrømme, at jeg nu blev helt i tvivl om, hvordan det nu lige var med bogen. Og det var lige før, at jeg blev nødt til at læse bogen igen, fordi jeg mindes at huske, at der var nogle virkelig fede detaljer vedrørende slutning af bogen.

Igen var jeg ret vild med skuespillerne. Jeg synes, de gør et rigtig godt stykke arbejde. Jeg kan godt lide kemien mellem Carl og Assad. Jeg kan ikke lade være med at grine en gang i mellem, selvom at jeg synes at stemningen var en smule mere trist og dyster i denne film, men om det skyldes sagens karakter, eller fordi at det nu er sidste gang, vi får lov til at se dem i disse roller, kan jeg desværre ikke helt sige. Men jeg synes det er vildt ærgerligt, at vi ikke får lov til at se dem igen i de her roller.

Der er ret god spænding over handling, og jeg synes virkelig at budskabet og hændelserne i filmen kan sætte noget debat i gang. Jeg synes, det er fedt, at man kunne lave en parallel mellem fortiden og nutiden og vores samfund, som vi kender det i dag. Jeg synes, at det satte skub i nogle tanker, og jeg håber også, at det er tilfældet for andre. Men jeg bliver altid forundret over, at film kan vise en verden med korruption osv. i vores lille land, hvor jeg altid tænker, om det virkelig er realistisk, at det ville kunne ske, men der sker helt sikkert mere, end hvad man lige tror.

Jeg kan helt sikkert anbefale, at man ser ’Journal 64’, fordi den rummer spænding, gys, gode skuespillere og humor.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.