“Julia & Jack” af Anna Lönnqvist

image_pdfimage_print

Julia & Jack

Original titel: Julia och Jack
Forfatter: Anna Lönnqvist
Genre: Roman
Oversat af: Elisabeth Bang-Nielsen

Forlag: Palatium Books
Sider: 298
Udgivelsesdato: 17. november 2020

 

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

En ualmindelig fantastisk fortælling om at møde kærligheden på de forkerte tidspunkter.

streg

Resumé

Egentlig var Julia på ferie i USA med sin store kærlighed, som hun ellers kun har mulighed for at have stjålne øjeblikke med hjemme i sin lejlighed i Stockholm. Men da de møder Julias ekskæreste, Jack, går det helt galt og Julia begynder at tvivle på hende og Richards fremtid. Samtidig får Julias søster et brev, som vil vende op og ned på Julias tilværelse.

streg

Anmeldelse

Man kan godt forstå, at ’Julia & Jack’ vandt årets Feelgoodpris i 2019. Fortællingen rammer én på de helt rigtige steder, uden at det bliver overdramatiske eller urealistisk. Hvor nogle feelgood fortællinger mener at man skal helt ned i kulkælderen før man kan tillade en lykkelig slutning, formår Anna Lönnqvist at balancere fortællingen. Jeg tror aldrig, jeg bliver træt af ’Julia & Jack’, for den formår at være så underspillet i dens drama, hvilket er yderst forfriskende.

Læseren bliver kastet ind i, hvad man forventer er en romantisk fortælling, men i virkeligheden kommer flere livsfortællinger op til overfladen og gør karakterne så meget dybere. Fortællingen breder sig som ringe i vandet, og flowet i historien kommer helt utroligt naturligt. Det virker hverken forhastet eller som om der skal presses en masse klicher ind på kortest mulig plads.

Igennem historien møder vi en god håndfuld forskellige karakterer, som alle sammen får lov til at fylde sig ud og have en realistisk rolle i historien. Deres rolle er en vigtig del af Julia og Jacks fortælling sammen, og man kan mærke hvordan familie og venner spiller en afgørende rolle i fortællingen. Dog kunne man have ønsket sig, at nogle slutninger var blevet uddybet endnu mere. Man kunne godt have brugt et par sider mere på nogle af slutningerne, uden at det havde virket forceret. Når det er sagt, så er afslutningerne bestemt ikke dårlige, tværtimod.

’Julia & Jack’ får seks ud af seks stjerner, fordi det er en fantastisk feelgood fortælling, der bruger tid på alle sine karakterer og ikke springer over hvor gader er lavest. Anna Lönnqvist udnytter karakterer, scenarier og lokationer på den bedst mulige måde, og gør ’Julia & Jack’ til en skøn fortælling.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.