“Kære Evan Hansen” af Benj Passek, Justin Paul, Steven Levenson & Val Emmich

Kære Evan Hansen

Original titel: Dear Evan Hansen
Forfatter: Benj Passek, Justin Paul, Steven Levenson & Val Emmich.
Genre: Young Adult
Oversat af: Christian Bach
Sider: 376
Forlag: CarlsenPuls

Udgivelsesdato: 10. januar 2019

DUO 6 stjerner

 

 


Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret

En anderledes historie som var speciel at læse, men bestemt vigtigt.

streg

Resumé

Evan Hansen har altid følt sig alene, men da et brev havner i de forkerte hænder, bliver han en del af skolens populære elever og trukket ind i en fremmed families tragedie. Pludselig har Evan Hansen et formål og alle dage går fantastisk, indtil alt er i fare for at falde sammen, og han bliver konfronteret med sin værste fjende: Sig selv.

streg

Anmeldelse

Når man læser bag på bogen, lyder det som verdens største kliche og noget man har læst før. Der er intet specielt som springer i øjnene og det eneste forunderlige ved bogen, er at den er baseret på en Broadway Musical. Faktisk så steg bekymringen kun for bogen, da den oplysning kom frem, for hvordan omdanner man lige en musical til en bog?

Alle mine bekymringer blev gjort til skamme fra første side af stort set. Bogen fastholder nogle enkelte temaer omkring venskab, ensomhed, sorg og at blive voksen, men den går utroligt meget i dybden med disse tematikker. Derudover er settingen også utrolig simpel, og vi bliver kun ført til få steder i fortællingen, noget som er meget passende for en musical også. Igennem bogen følger vi et forløb med Evan Hansen, hvor der bliver lagt stor vægt på ham som hovedperson og på hans problemer.

Noget af det gode ved bogen er, at vi går så meget i dybden med Evan Hansen. Langt det meste af tiden er det kun fra hans perspektiv, og vi får mange tanker og følelser fra ham. Handlinger og samtaler er meget færre end i andre YA-bøger, men dette gør faktisk intet. Man kommer faktisk kun tættere på hovedpersonen, fordi man har det som om man læser en anden persons dagbog.

Derudover så er Evan Hansens problemer så genkendelige. Nu har jeg aldrig været i nærheden af Evan Hansens problemer, men at læse bogen føles virkelig som at blive slået tilbage til gymnasietiden, hvor man føler sig lille og aldrig tror verden bliver god igen.  Forfatterne får utrolig hurtigt markeret de genkendelige følelser og relatere til deres læsere, som ikke kun er mennesker som er unge nu. Der er meget få ting som kendetegner den tid Evan Hansen lever i, så andre målgrupper vil også kunne sætte sig ind i fortællingen, selvom det er årtier siden, de sidst gik på gymnasiet.

’Kære Evan Hansen’ får 6 stjerner fordi den bearbejder nogle hårde emner på en dybdegående måde. Den tager fat i nogle tematikker som man sjældent snakker om, og giver et realistisk syn på verden og et godt forløb igennem en ung persons liv.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *