“Kærlighedskoden” af Helen Hoang

Kærlighedskoden

Originaltitel: The kiss quotient
Forfatter: Helen Hoang
Oversat af: Anne Brinch
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 359
Forlag: People’s press
Udgivelsesdato: 20. marts 2020

 

 


Tak til People’s press for anmeldereksemplaret.

’Kærlighedskoden’ lød virkelig interessant, så jeg glædede mig til at læse den. Det viste sig også, at den indeholdte nogle gode emner og belyste nogle vigtige udfordringer.

streg

Resumé

Den 30-årige Stella Lane har ingen erfaring med kærlighed eller forhold, men ved til gengæld alt om algoritmer. Hun har Aspergers syndrom og stor matematisk begavelse, som har givet hende et velbetalt job i Silicon Valley. Hun er dog helt på dybt vand, når det kommer til dating og intimitet, og derfor beslutter hun at hyre Michael, som er en lidt yngre escortfyr. Han skal hjælpe hende med at overvinde sin frygt for det modsatte køn og lærer hende alt, hun skal vide vedrørende sex. I forbindelse med at de lærer hinanden bedre at kende, bliver det dog svære at holde følelserne udenfor, især da de bevæger sig videre i oplæringen til at have et ”rigtigt forhold”.

streg

Anmeldelse

’Kærlighedskoden’ bliver beskrevet som Jane Austen møder Pretty Woman, og jeg synes også, at det passer langt hen af vejen, men i denne bog bliver der også taget nogle andre udfordringer op. Stella skal hver dag navigere i en hverdag med sin Aspergers syndrom, som ikke umiddelbart er noget, folk lægger mærke til, men som fylder en hel del for hende. Jeg synes, jeg har fået en bedre forståelse af det nu, end jeg havde før, og det var tydeligt at mærke, at selvom hun havde mange gode ting i livet, så havde hun virkelig nogle udfordringer på det sociale plan.

En anden ting er den ”arv”, som Michael bærer rundt på, som gør, at han ikke føler, at han har noget at byde på til andre kvinder, fordi han i sidste ende vil komme til at udnytte dem ligesom sin far gjorde. Han er meget bekymret for at ende som sin far, fordi han er sin fars søn, men han har svært ved at indse, at bare fordi hans far har gjort nogle dårlige ting, betyder det ikke, at han vil gøre sin far efter med det samme.

Jeg kan godt lide, at vi får viden og oplysning om deres udfordringer, som netop også bliver mere belyst ved at vi får synsvinklen fra dem begge. På den måde fik jeg nemlig indsigt i dem begge, hvor det også viste sig, at de begge bærer rundt på en masse usikkerhed og ikke har så meget selvværd, selvom de udstråler meget kontrol.

Det er en interessant bog, hvor en mand hjælper en kvinde med sine sociale udfordringer, og hvor hun kan vist støtte og taknemmelighed med sine penge, da hun tjener godt på hendes arbejde, hvoraf Pretty Woman referencen også kommer fra. Han er dog ikke tilbøjelig til at tage imod alt for mange goder, hvilket frustrerer hende, da hun har mulighed for at hjælpe og gerne vil, og derfor må finde på andre måder at hjælpe, da hun gerne vil bruge sine penge på at hjælpe andre.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *