“Kalamit” af Brandon Sanderson

Kalamit

Originaltitel: Calamity
Serie: Fortropperne
Forfatter: Brandon Sanderson
Genre: Science fiction                      Oversat af: Mie Møller Nielsen

Sider: 374
Forlag: Dreamlitt
Udgivelsesdato: 23. marts 2017
DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Dreamlitt for anmeldereksemplaret.

Så kom afslutningen på ’Fortropperne’ trilogien endelig, og jeg sad faktisk også tilbage og tænkte, at det var lige præcis det rigtige tidspunkt, at slutte denne anderledes og spændende serie.

streg

Resumé

Efter fortroppernes kamp mod Regalia, er de blevet splittede. For mens de vandt over hende, tabte de samtidig. Kampen medførte en alvorlig konsekvens og siden har David og de andre fortropper levet i skjul. De har indset, at for at bekæmpe de episke, er de nødt til at få hjælp fra andre episke. Samtidig har de opdaget sandheden bag de episkes svaghed og med den viden i baghovedet drager de afsted mod deres livs kamp…

streg

Anmeldelse

Det er efterhånden noget tid siden, at jeg læste de to første bøger i denne triologi, men alligevel stod universet meget skarpt for mig og jeg kunne stadig huske, hvad der skete i den foregående bog. Derfor var det også forholdsvis let at komme i gang med ’Kalamit’, både fordi det var en afslutning, men også fordi jeg var spændt på at finde ud af, hvad fortropperne ville stille op efter den sidste kamp.

Jeg synes dog, at ’Kalamit’ var lidt tungere at komme igennem på trods af, at der skete en del og spændingen var til stede. Måske skyldtes det, at der var en ret lang optrapning til det endelige slag, hvor man mere eller mindre bare gik og ventede, for man vidste jo godt et eller andet sted, hvad de blev nødt til at gøre. Jeg synes dog at slutningen havde en virkelig fed drejning.

Jeg kan ikke lade være med at sammenligne denne serie lidt med ’X-men’, som jo også er ”almindelige” mennesker, der dog i dette tilfælde, er blevet født anderledes, hvor det i dette univers er noget de har fået tildelt af Kalamit. Jeg har i hvert fald været meget begejstret for dette univers, og syntes at det er virkelig godt stykket sammen af Brandon Sanderson.

Men hvis du endnu ikke har taget fat på serien, kan jeg kun anbefale dig på det kraftigste at gøre det. Jeg tror dog, at hvis man er i alderen 16-24 år, så får man en smule mere ud af serien. Jeg har i hvert fald selv syntes, at det var fedt at komme ind i dette anderledes univers, hvor hovedpersonen David bidrager med en god portion underholdning.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *