“Klassefesten 2 – Begravelsen” på Blu-ray

Klassefesten 2

Original titel: Klassefesten 2 – Begravelsen
Genre: Komedie
Spilletid: 1 time og 39 minutter
Udgivelse: 10. juni 2014
Skuespillere: Anders W. Berthelsen, Troels Lyby, Nicolaj Kopernikus
Filmselskab: Nordisk Film

5,5 DUO

 

Efter at jeg havde set den første film med ’Klassefesten’ var mine forventninger meget høje til denne efterfølger. ’Klassefesten 2 – Begravelsen’ formåede at leve op til disse forventninger og meget mere!


streg

Resumé 

Thomas, Andreas og Niels bliver igen samlet, da Thomas endelig skal giftes, og Andreas har sørget for at lave verdens bedste polterabend. Men midt under festlighederne, sker et dødsfald, som sætter en brat stopper for festen. De tre venner drager nu afsted i samlet flok til en begravelse, som ender helt galt. Kan deres venskab stå distancen, eller er deres venskab dømt til at gå i stykker en gang for alle?

streg

Anmeldelse 

Både ’Klassefesten’ og ’Klassefesten 2 – Begravelsen’ er begge hyle morsomme komedier, men alligevel oversteg fortsættelsen til den første alligevel en anelse. Jeg oplevede nemlig noget ganske sjælendt ved denne film. Jeg endte med to gange under filmen, at jeg grinede så meget og havde sådan et grineflip, at mine øjne løb i vand, og jeg derfor sad og flækkede sammen af grin, samtidig med at tårerne trillede ned af mine kinder. Jeg fik flere gange vejrtrækningsproblemer, fordi jeg ikke kunne stoppe med at grine, og få ordentlig luft.

Derfor synes jeg også, at det er noget af en bedrift, som skuespillerne har gjort. De har simpelthen spillet så sindssygt godt, så realistiske og overbevisende, og med masser af charme og tonsvis af humor, og jeg troede på handlingen hele vejen, selvom det var nogle bizarre ting de kom ud for!

Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus og Troels Lyby leverer et formidabelt skuespil, med en lethed og selvfølge, og med et virkelig godt kammeratskab, og de supplerer hinanden på den helt rigtige måde. De er en trekløver, som aldrig keder sig, og som har masser af fart over feltet, og aldrig gør tingene halvt. Hvordan situationen er i virkeligheden, ved jeg ikke, men ud fra filmen, kan jeg næsten forestille mig, at de kommer godt ud af det sammen, og sikkert har haft det rigtig sjovt, med at lave disse to film – i hvert fald 2 indtil videre. Man kan jo altid håbe, at man kommer til at se dem sammen igen i fremtiden, og at det ikke er det sidste, man har set til dem.

På trods af at ’Klassefesten’ havde masser af humor, og jeg virkelig blev underholdt, så skete det desværre sådan, at jeg ikke syntes at den var sjov længere, ligeså snart de faktisk ankom til klassefesten. Her i ’Klassefesten 2 – Begravelsen’ sad jeg næsten og skreg af grin igennem de 99 minutter, og min far og jeg havde næsten en konkurrence kørende, om hvem der kunne få taget til at lette af latter. En konkurrence vi dog tabte, men vi fik brugt alle vores lattermuskler og blev virkelig underholdt hele vejen igennem. Derfor kan jeg også klart anbefale dig at se filmen, især hvis du trænger til at have noget at grine af, eller føler dig lidt trist, så skal trekløveret nok få dig i bedre humør.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *