“Knust” af Anne Mette Kirk

knust

Originaltitel: Knust
Forfatter: Anne Mette Kirk

Genre: Ungdomsbog

Sider: 317
Forlag: People’s Press
Udgivelsesdato: 21. marts 2019
DUO stjerner III

 

 

 

 


Tak til Plusbog for at sponsere bogen.

Åh, hvor var ’Knust’ hjerteskærende at læse!

streg

Resumé

En nat sker der en frygtelig ulykke efter en gymnasiefest. Fire unge mennesker brager ind i et træ i en stjålet bil, hvor føreren, Jonathan, omkommer. De resterende tre, Tanja, Nikoline og Tanja overlever, men ikke uden skader. Ulykken bliver i første omgang ikke efterforsket nærmere, da Jonathan havde drukket, men Jonathan’s lillesøster, Mathilde, opdager nogle huller i efterforskningen, og snart er den nyuddannede politimand, Marc, også på sagen, som var den første på ulykkesstedet.

streg

Anmeldelse

Jeg var ret spændt på at læse ’Knust’, fordi den havde fået nogle gode anmeldelser, og jeg ville helst ikke blive skuffet, så jeg forsøgte at holde mine forventninger nede. Det var dog slet ikke nødvendigt! Det er virkelig en stærk debutroman, Anne Mette Kirk har skrevet. Den ramte mig virkelig, og sidder stadig i mig her bagefter!

Mit hjerte knugede sig helt sammen, da historien ligger ud med, at Mathilde mister sin bror. Jeg følte virkelig hendes sorg og smerte, og blev selv ret ramt af den. Det er også en rigtig barsk begyndelse, men samtidig er det også meget effektfuldt, fordi det gjorde så stort indtryk på mig. Hen af vejen får vi flere og flere spor om, hvad der rent faktisk er sket den aften, hvor ulykken skete, og jeg sad bare og frygtede at få sandheden af vide.

Jeg kunne regne ud, at det ville være en svær afsløring, men intet havde forberedt mig på det, der kom. Det var rigtig fedt, at jeg blev overrasket, men det var samtidig også hårdt med den afslutning. Jeg følte virkelig, at mit hjerte kom på overarbejde, og jeg håbede bare sådan, at det hele ville løse sig til sidst. Jeg var også helt vild med, hvor realistisk, den er skrevet. Følelserne var meget udpenslet ved dem vi følger, og selvom hovedfokus er på Mathilde, fik vi også lov til at komme ind i hovedet på Nikoline, Tanja og Philip, hvilket gav en god kontrast til historien.

’Knust’ er meget rammende for den historie, der udspiller sig på siderne, og jeg synes i hvert fald, at det var en hjerteskærende historie. Der er virkelig nogle tunge emner til stede, som jeg helst ikke vil sige så meget om, fordi jeg ikke vil spoile noget på forhånd. Men det med at drikke og køre er et af dem, og her viser det virkelig vigtigheden af, hvad der kan ske, hvis man kører med alkohol i blodet, og hvor fatale konsekvenserne kan blive. Til sidst vil jeg bare give mine varmeste anbefalinger til andre om at læse denne stærke historie.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *