“Kodenavnet Alice” af Kate Quinn

image_pdfimage_print

kodenavnet alice

Original titel: The Alice Network
Forfatter: Kate Quinn
Oversat af:
Genre: Skønlitteratur
Sider: 528
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 12. juni 2018

5,5 DUO

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret

Jeg elsker bøger, der handler om krig og kærlighed og ’Kodenavn Alice’ var ingen undtagelse. Den var intens, sørgelig, spændende og fængslende.

streg

Resumé

Verden er præget efter 2. Verdenskrig i 1947. Den amerikanske pige Charlie St. Clair er gravid, ugift og på en rejse til Schweiz, så hun kan få løst det lille problem. Men hun har et desperat håb om at finde hendes elskede kusine Rose, som forsvandt under krigen. Hun støder på den fordrukne Eve og hendes skotske chauffør Finn, som skal være nøglen til at finde Rose.

I 1915 brænder Eve Gardiner efter at bidrage i 1. Verdenskrig, og da hun pludselig en dag bliver tilbudt at blive spion, tager hun imod den. Her bliver hun en del af netværket og spionernes dronning, den fascinerende Lili under kodenavnet Alice. 30 år senere bor hun i et forfaldent hus, ensom og fordrukken, lige indtil at en ung amerikansk kvinde banker på hendes dør, og hendes liv bliver forandret igen, og hun bliver mødt af fortiden.

streg

Anmeldelse

Jeg kan rigtig godt lide bøger som handler om verdenskrigene. Jeg synes altid, at de er interessante, og de får mig til at tænke på tiden dengang, og hvor manges liv som blev forandret af det. I ’Kodenavnet Alice’ kunne jeg rigtig godt lide måden universet bliver bygget op. Vi skiftes med at høre fra Charlies og Eves synspunkter. Charlies synspunkter er fra 1947 og på en måde nutiden. Charlie er en ung ugift kvinde, som er blevet gravid, og i den tid er dette en meget svær situation at stå i. Jeg kunne på alle måder lide Charlie, hun var sød, modig og jordnær. Hun er blevet meget ramt af, at hun ikke kan finde sin kusine, og tager derfor på sit livs rejse.

Jeg havde lidt blandede følelser angående Eve. I starten, når man møder hende, virker hun meget sær og ikke en særlig rar person. Jeg vil så sige, at man hører en stor forskel fra hende Charlie møder, og til den Eve vi oplever i 1915. For hvert kapitel skifter man mellem Charlie og Eve, og jeg må indrømme, at jeg bedst kunne lide det, da vi kom til Charlies kapitler, og det var der 2 grunde til. Den ene var, at jeg rigtig godt kunne lide den kemi, der var mellem Charlie og Finn, og fordi jeg kunne rigtig godt lide dem. De har begge oplevet nogle ting, som gør, at de kommer rigtig godt på bølgelængde. Den anden grund er at, jo længere vi kom ind i historien, jo mere bange blev jeg for, hvad jeg ville komme til at høre, og hvad Eve oplever i sin spion tid, fordi man kan hurtigt gætte, at alt ikke ender lykkeligt for alle.

Jeg kunne rigtig godt lide slutningen, den er blandet med glæde, retfærdighed, sorg og spænding. Og det er på alle måder det, jeg elsker ved en bog. Jeg kunne helt sikkert godt tænke mig at læse flere bøger i denne genre. Jeg kan på alle måde anbefale ’Kodenavnet Alice’, fordi den er interessant og omhandler elementer, som kan bringe en masse debat og som får følelserne frem. Derudover er det helt sikkert også nogle hovedpersoner, som er værd at følge.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.