“Kongen af mørke” af Holly Black

kongen af mørke

Originaltitel: The Wicked King
Forfatter: Holly Black
Serie: Folk of the Air
Oversat af: Randi Bjerre Høfring

Genre: Ungdomsbog, fantasy

Sider: 394
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelsesdato: 30. april 2020

 

 

Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om serien her og Holly Black her)

’Kongen af mørke’ var en fremragende fortsættelse på ’Prinsen af ondskab’, og jeg sidder tilbage med en hungrende følelse af at ville have mere med det samme.

streg

Resumé

Jude har satset alt på at få sine planer for at skåne Oak til at lykkedes. Det er dog et farligt spil, og hun er ikke sluppet billigt fra det. Både hendes og Oaks liv er på spil. Hun må sætte sin lid til den ondskabsfulde konge, tidligere prins Carsan, indtil Oak er klar til at indtage tronen og få sin retmæssige magt. Forholdet mellem Jude og Cardan slår gnister, mens forrædere lurer i baggrunden, der er villige til at gøre alt for at Judes planer aldrig bliver til virkelighed.

streg

Anmeldelse

Jeg har været spændt på at komme tilbage til dette magiske og fantastiske univers, og følge Judes videre rejse med alle hendes planer. Hun har et stort mod og en ildhu, jeg sjældent har mødt før, og når hun først har sat sig noget i hovedet, gør hun alt for at få det til at lykkedes. Det var spændende at følge, hvordan hendes måde at være snu på og hele tiden regne ud, hvilke konsekvenser der ville komme af hver eneste tjeneste eller gave ville ende ud.

Jude er dog også meget alene med alt det ansvar og den magt, hun har fået tilkæmpet sig, så selv når hun burde bede om hjælp eller er hårdt ramt, så vælger hun at holde kortene tæt til kroppen. Hun er nemlig meget usikker på, hvem hun kan stole på, og den usikkerhed kunne jeg især mærke, når hun var allermest presset. Her ville de fleste nemlig have rakt ud efter bare en, der kunne hjælpe, men selv det har hun svært ved. Hun ønsker ikke at fremstå svag eller ramt, og det efterlader hendes meget alene med sin smerte og tanker.

Jeg er kommet tættere ind på Cardan, men netop som jeg troede, at jeg havde regnet ham ud, slår han bare en kolbøtte. Så nu står jeg igen tilbage på bar bund, hvor jeg ikke kan finde ud af, hvad der foregår inde i hovedet på ham. Han er blevet tvunget til at spille en rolle, som han virkelig ikke har lyst til, men han har ikke noget valg.

Endnu engang bliver jeg imponeret og forbløffet over, hvor skarpt og præcist Holly Black skriver. Hun er god til at lave levende beskrivelser, så jeg kan forestille mig tingene inde i hovedet, fordi hendes sprog er så malende, at det får tingene til at fremstå levende i mit hoved. Jeg elsker den måde, hun får leget med ordene, ligesom i den forrige bog, hvor hun bruger nogle andre ord end bare de klassiske, når hun f.eks. beskriver personer og påklædning. Jeg glæder mig til fortsættelsen, især efter den afslutning!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *