“Kongens lænker” af Victoria Ayeyard

kongens lænjer

Original titel: Kings Cage
Forfatter: Victoria Aveyard
Serie: Rød dronning
Genre: Science fiction, ungdomsbog
Sider: 528
Oversat af: Astrid Heise-Fjeldgren
Forlag: Gyldendal
Udkom: 5. september 2017

DUO 6 stjerner

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Igen bliver jeg fanget af det fantastiske univers, som Victoria Ayeyard har fået skabt i ’Rød dronning’. Jeg kan slet ikke vente til at få den sidste bog i serien, og jeg ville ønske at jeg kunne læse den i dag!

streg

Resumé

Mare Barrow er blevet taget til fange af kong Maven, og hun lever udelukkende kun på hans nåde. For hver dag der går, mister hun sin gnist og sig selv mere og mere. Imens fortsætter kampen for Nyblodere og Røde, hvor de forsøger at få flere medlemmer til at tilslutte sig kampen. De forbereder sig til kamp og imens forbereder Cal sig. Han vil gøre alt for at få sin elskede Mare tilbage, og Mare vil gøre alt for at komme tilbage til ham.

streg

Anmeldelse

Så kom den tredje bog i serien ’Rød dronning’. Det er blevet en serie, som jeg elsker og virkelig ser frem til at læse videre i, og derfor gik jeg også i gang med at læse bogen lige med det samme, fordi jeg bare gerne vil læse mere om Mare og Cal. Universet er fortsat fantastisk, og bliver endnu mere udviklet, ved at vi får nye allierede og personer der tager del i kampen. Jeg elsker virkelig, når der bliver tænkt over covers til bøgerne, og det synes jeg bestemt, at der er blevet gjort i serien ’Rød dronning’. De er flotte og enkle med nogle smukke detaljer.

Vi følger Mare mest i denne bog, hvor vi en stor del af bogen, følger hende i lænkerne på kongen Maven, og vi kommer tæt på hendes følelser omkring Maven, men også får et stort indblik i Mavens følelser for hende, selvom han prøver at skjule det mest muligt. Vi følger også Cameron og får et indblik i hendes liv, og hvorfor hun har meldt sig ind i kampen. Hun har nemlig en særlig grund – sin bror. I slutningen af bogen kommer vi til at følge Evangeline, som jeg, igennem bøgerne, har fået et hade-forhold til, hvilket stadig er til stede i denne bog. Det ændrer sig dog lidt i slutningen af bogen, da jeg endte med at få et rigtig godt indtryk af hende.

Så jeg glæder mig virkelig meget til at se, hvad hendes rolle kommer til at betyde i den sidste bog. I det hele taget glæder jeg mig meget, til at se hvad der kommer til at ske med Mare, Cal og krigen i sidste bog – især efter slutningen på ’Kongens lænker’, som ender meget voldsomt for Mare og Cal. Der er vildt meget spænding i bogen, og jeg følte ikke at historien stod stille, men alligevel kunne det godt mærkes, at det er bogen i serien lige inden afslutningen. Jeg følte, at hendes til fangenskab ved kongen var et lille smule langtrukken, men hen ved slutningen af bogen, kom der virkelig gang i historien og spændingen.

Jeg kan kun anbefale ’Kongens lænker’, især hvis man godt kan lide stærke karakterer, en spændende historie og et fantastisk univers. Jeg kan slet ikke vente til at læse videre i serien.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *