“Krybskytterne på Næsbygaard” på DVD

Krybskytterne på Næsbygaard

Original titel: Krybskytterne på Næsbygaard
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 28 minutter
Skuespillere: Ole Neumann, Ib Mossin, Christian Arhoff, Ole Monty og Jane Thomsen.
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

DUO 6 stjerner

 

Den sidste film i serien om Næsbygaard, og den bringer mindst lige så meget indhold og drama på banen som sine forgængere.  En gennemført familiefilm. 

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

Barnebarnet Martin er taget til Texas på en kvægfarm, mens dagligdagen forsætter for Godsejer Martin på Næsbygaard. Den gamle godsejer savner dog sit barnebarn rigtig meget, men det bliver der rådet bord for, fordi godsejeren bliver tilbudt at få nogle københavner drenge på besøg i sommeren. Dette viser sig at være en god ting, især da Anker begynder at finde flere og flere skamskudte dyr i hans skove. Dette bestemmer Anker og godsejeren at sætte en stopper for, og drengene ender med at have en afgørende rolle til at hjælpe dem med det.

streg

Anmeldelse

Den sidste film i serien omkring Næsbygaard lever i hvert fald op til forventninger hos mig. Den er fyldt med humør, humor, liv og glade dage, og rummer samtidig også et tragisk tema. Nemlig temaet omkring krybskytteri, som jeg syntes var virkelig hårdt for at se på, fordi jeg synes det er utroligt synd for dyrene. Dette bliver også fremhævet i ’Krybskytterne på Næsbygaard’, da de prøver at finde frem til dem, som har gjort det, og sætter et stopper for det. Jeg blev i hvert fald meget bevæget over denne del, fordi jeg får det så dårligt, hvis jeg ser dyr der lider.

Selvom at filmen omhandlede for mig et trist emne, formåede den forsat at få mig til at smile og grine. Fordi der er masser af sjove vendinger og gode sange i. Munterheden i filmen bliver især givet af de københavnere drenge som kommer på besøg på Næsbygaard og de sædvanlige brødre, Ole og Nick, som med deres småskænderier altid formår at give mig et godt grin.

En dejlig detalje, som jeg især synes havde stor betydning for mig, var at barnebarnet Martin ikke er helt glemt i denne film. Han kommer nemlig hjem en tur hen imod slutningen af filmen og giver en hjælpende hånd. Det synes jeg gjorde filmen endnu bedre, fordi han også viste sit ansigt. Derefter vil jeg også fremhæve Ib Mossin i ’Krybskytterne på Næsbygaard’, fordi han virkelig træder i karakter, og vil have stoppet krybskytterne. Jeg kan sagtens anbefale Morten Korch fan at se denne perle også.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *