“Kunsten at blive et ordentligt menneske” af Pia Søltoft og Tormod Tingstad

image_pdfimage_print

Kunsten at blive et ordentligt menneske

Originaltitel: Kunsten at blive et ordentligt menneske
Forfattere: Pia Søltoft og Tormod Tingstad
Genre: Filosofi
Sider: 160
Forlag: Akademisk Forlag
Udgivelsesdato: 15. oktober 2021

 

 

 


Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om Pia Søltoft her og Tormod Tingstad her)

Jeg ville gerne prøve at læse noget andet, og det må man sige, at ‘Kunsten at blive et ordentligt menneske’ er, i forhold til det jeg plejer at læse!

streg

Bagsidetekst

Kunsten at blive et ordentligt menneske viser, hvordan du ved at lade dig lede af syv dyder og styre udenom syv laster bliver et ordentligt menneske og en god leder, som motiverer andre til samme stræben.
Bogen er en introduktion til den etiske og eksistentielle tænkning hos især Aristoteles og Søren Kierkegaard. Samtidig er den en handlingens bog, der demonstrerer, hvordan dydsetikken udvikler vores etiske dømmekraft, værner os mod lastefuld og selvoptaget adfærd og forbinder os med andre – ikke bare i en organisatorisk sammenhæng, men også i det enkelte menneskes liv.

streg

Jeg havde lyst til at prøve noget andet litteratur, og har blandt andet igennem min bogklub fået øjnene op for andre genre, så derfor kastede jeg mig ud i en filosofibog. Det jeg dog ikke havde tænkt over, er at de er noget tungere at læse, fordi det skaber en masse tanker undervejs i ens læsning.

Derfor blev min oplevelse lidt blandet, og jeg ender med at føle mig lidt splittet. På den ene side gav det stof til eftertanke, men på den anden side, var der ikke meget af det, som bogen kom frem med, som jeg ikke allerede havde en eller anden form for viden om. Jeg følte mig ikke umiddelbart klogere efter at have læst den, men dermed ikke sagt, at den ikke fik mig til at tænke over indholdet.

Jeg tror også hele aspektet med dyder, etik og laster blev lidt gammeldags, og i betragtning hvornår bogen er fra, undrede det mig faktisk lidt. Første gang der dukkede en nutidig begivenhed op i bogen, blev jeg faktisk lidt forvirret, fordi jeg troede, det var en ældre bog jeg var i gang med, fordi sproget ikke var så moderne og letforståeligt.

Det medførte også, at jeg indimellem blev mere træt af at læse bogen, fordi sproget ikke tiltalte mig så meget og selvom der var momenter, som jeg kunne relatere til, så ødelagde sproget det lidt for mig, da det ikke føltes let at læse. Derfor endte jeg med at sidde tilbage med lidt blandede følelser, men nu har jeg i hvert fald prøvet en bog indenfor en anden genre, og det har ikke skræmt mig endnu.

streg

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.