“Kvinden i buret” af Jussi Adler-Olsen

Kvinden i buret

Original titel: Kvinden i buret
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Serie: Afdeling Q
Genre: Krimithriller
Sider: 378
Forlag: Politikens forlag
Udkom: 28. maj 2008

DUO stjerner III

 

 

 

 

’Kvinden i buret’ var spændende hele vejen igennem, hvilket gjorde den let at læse. Den indeholdte både gys, spænding og humor.

streg

Resumé

Den unge folketingspolitiker Merete Lynggaard forsvinder sporløst. Mange teorier som selvmord, mord, tragisk ulykke og kidnapning bliver undersøgt, men det giver ingen resultater. Hun ender derfor som en uopklaret sag, indtil Carl Mørck bliver sat i spidsen for afdeling Q, som skal tage sig af ”sager under særlig bevågenhed.” Efter at Carl Mørck og hans nye assistent Hafez el-assad er kommet på sagen, begynder der at ske afgørende skred i efterforskningen, men kan de nå at finde hende i tide? 

streg

Anmeldelse

Jeg vil starte med at sige, at jeg synes ’Kvinden i Buret’ var spændende hele vejen i gennem. Jussi Adler-Olsen formår at holde spændingen i live fra første side til sidste. Han opdeler historien i 2 dele, hvilket gjorde at spændingen aldrig aftog. I den første del følger man vicekriminalkommissær Carl Mørck sammen med hans assistent, fra hvor han bliver præsenteret for sagen. I den anden del følger man Merete Lynggaard, fra hvor hun er forsvundet. Hendes historie sætter tankerne i gang, og giver et gys til historien.

Dette har en super god virkning både i forhold til at holde spændingen oppe, men også overfor forståelsen i forhold til den tid Merete er forsvundet, fordi det bliver inddelt efter år. Dette giver virkelig en følelse af at være forsvundet i så lang tid som Merete er. Derefter har det også en utrolig stor betydning for historien, at man samtidig med at følge opklaringen, også følger Meretes oplevelser i hendes forsvundne tid.

Jeg kunne rigtig godt lide at læse omkring Carl Mørck, og følge ham og hans tanker omkring sagen, fordi han har flere træk i forhold til den detektivtype, som jeg mener, er genial. Han fremstår som en enespænder, og man får også nogle informationer omkring hans privatliv, som gør at man får en større forståelse af ham. Derefter passer han utrolig godt sammen med hans nye makker, fordi det er et umage makkerpar. De er nemlig vidt forskellige, men alligevel fungere de godt sammen, og de gav flere gange et godt grin igennem bogen.

Dette makkerpar gør også, at jeg ved, at jeg simpelthen bliver nødt til at følge hvad Carl og Hafez kommer ud for i fremtiden, og hvordan de kommer til at klarer sig igennem disse situationer. Så hvis du er til gys, spænding og lidt uhygge krydret med en omgang humor, kan jeg helt klart anbefale dig at læse ’Kvinden i buret’, som jeg selv nød at læse.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *