“Kvinden i toget” på Blu-ray

kvinden i toget

Original titel: The girl on the train
Genre: Thriller
Spilletid: 1 time og 52 minutter
Skuespillere: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennet og Luke Evans       
Filmselskab: Nordisk film
Udgivelsesdato: 9. marts 2017

DUO stjerner 4

 

 

Tak til Nordisk film for anmeldereksemplaret.

En film, som jeg egentligt havde blandede følelser for, og som jeg ikke helt har fundet ud af, hvad jeg tænker om. Men en ting ved jeg – Emily Blunt gør det godt!

streg

Resumé

Rachel Watson ser hver dag på sit yndlingspar fra sin plads i toget. En dag ser hun noget chokerende og som gør at alt ændres. Hun bliver hurtigt drevet af spændingen og besættelsen af, at hun gør alt for at blive en del af deres liv. Men hvorfor er hun så besat og hvad vil hun gøre nu, hvor hun er kommet endnu tættere på, og frem for alt, hvad vil hun gøre for at finde ud af sandheden?

streg

Anmeldelse

Jeg må indrømme, at jeg har været meget i tvivl om, hvad jeg egentlig lige synes om filmen og egentlig også det samme, som jeg har det med bogen. Jeg har lyttet til bogen som en lydbog, min allerførste lydbog og jeg kan tydelig huske følelsen, jeg havde, da jeg afsluttede den. Og når jeg tænker tilbage, så synes jeg egentlig, at det er den samme følelse, jeg har nu. Jeg blev selvfølgelig ikke overrasket over slutningen i filmen, som jeg blev da jeg lyttede til bogen. Om det så er min fejl ved jeg ikke, men jeg var nok en lille smule skuffet over filmen.

En ting ved filmen som jeg synes var godt, var skuespilleren, Emily Blunt, som har rollen Rachel – altså hovedpersonen kvinden i toget. Jeg synes faktisk hun fanger rollen meget godt fra bogen. Det var helt præcist sådan, jeg selv havde forestillet mig hende. Skuespilleren har fanget Rachels personlighed knivskarpt, især med hensyn til hendes usikkerhed og ansigtsudtryk. Derudover kan jeg faktisk også meget godt lide selve historien eller plottet. Jeg er meget vild med denne genre, som er blevet meget populær.

Jeg følte at filmen var meget svær og følge, og om det så skyldtes, at jeg allerede har lyttet til bogen, kan jeg ikke helt finde ud af. Det at jeg allerede vidste, hvad der ville ske, var selvfølgelig med til at tage overraskelsen væk, men jeg føler også, at det at jeg har lyttet til bogen hjælper mig med at forstå filmen. Hvis jeg ikke allerede havde et kendskab, tror jeg, at jeg ville være forvirret, fordi jeg følte at filmatiseringen var rodet og lidt kaotisk.

Det synes jeg var virkelig ærgerligt, fordi jeg kan ikke engang helt sætte min finger på, at det var lige den scene, som gjorde at jeg ikke syntes filmen var lige så god som bogen. Det kan også være mine forventninger som gjorde udfaldet. Uanset om man har læst bogen eller ej, synes jeg man skal tage fat i filmen alligevel, fordi som sagt, synes jeg ’Emily Blunt’ gør det rigtig godt.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *