“Kys ved midnat” af Lara Adrian

Kys ved midnat

Originaltitel: Lover Kiss of Midnight
Serie: Midnight Breed
Forfatter: Lara Adrian
Forlag: Tellerup
Genre: Fantasy, serie
Sider: 484
Udgivelsesdato: 10. marts 2014
Oversat af: Sara Feddersen Thomsen

5,5 DUO

 

 

En ny serie om vampyrer, som på en måde minder lidt om ’The Black Dagger Brotherhood’, men på den anden måde er meget anderledes. Eftersom jeg stadig er bidt af vampyrer, var jeg kun glad da jeg opdagede denne serie, som er virkelig spændende!

streg

Resumé

En sen aften bliver Gabrielle vidne til et voldsomt blodigt angreb, men der er ingen som tror på hende. Lucan Thorne dukker op, og han virker meget mystisk og samtidig er han meget tiltrækkende. Før hun ved af det, har hun indledt et seksuelt forhold til ham. Han er dog vampyr og jager de lovløse, som er vampyrer der er gået amok i en blodrus, og derfor må stoppes. Pludselig er Gabrielle kommet midt ind i magtkampen mellem de lovløse og Racen, og er i yderst stor fare.

streg

Anmeldelse

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er en stor fan af ’The Black Dagger Brotherhood’-serien, så da jeg fik øje på denne nye serie, blev jeg meget hurtig nysgerrig og måtte vide mere om den. Derfor tog det heller ikke lang tid fra at den blev udgivet, til at jeg sad med den i mine hænder og skulle til at læse den. Jeg blev heldigvis ikke skuffet, og selvom de to serie har nogle ting som ligner hinanden, skilte ’Kys mig ved midnat’ sig alligevel så meget ud, at det var meget let at se forskel på dem.

’Midnight Breed’-serien handler om vampyrer og det samfund de lever i. Hvor jeg netop havde vænt mig til, at vampyrer ikke skulle bruge menneskeblod, skulle min hjerne lige omstille sig til, at disse vampyrer havde brug for det for at kunne leve. Dermed ikke sagt, at de på nogen måder minder om vampyrerne fra ’Twilight’. Vampyrerne er dog delt op i dem der jager de ”lovløse”, og som også bliver kaldt krigere, og de ”almindelige” vampyrer, som har et byområde, hvor de bor sammen.

I denne vampyr verden er det kun mænd der er vampyrer, men til gengæld findes der nogle menneske kvinder, som bliver kaldt racemager. Kendetegnet på om de er racemager er et dråbeformet mærke, og hvis de får blod fra en vampyr, stopper deres ældningsproces, og de vil på den måde leve evigt med deres mage. Kvinderne kan dog bevæge sig frit i sollys, hvilket vampyrerne ikke kan, og desuden spise almindelig mad. Derudover har de også en særlig evne.

Jeg kan rigtig godt lide den måde historien er stillet op, og at på trods af at vi efterhånden har hørt om mange vampyrer, så har forfatter, Lara Adrian, alligevel formået at gøre sådan, at de vampyrer hun har skabt er hendes egen skabning. Der er også masser af spænding, en helt ny historie at lære at kende, og et helt nyt univers jeg skal til at lære at kende.

De karakterer vi møder i ’Kys mig ved midnat’ er også fuld af dybde og personlighed, så man hurtigt fik et klart billede af, hvem man fik historien fortalt fra, da den skifter mellem Lucan og Gabrielle. Det tog heller ikke lang tid fra at jeg mødte Lucan til at jeg blev ligeså forgabt af ham, så Gabrielle var det i historien. Jeg synes altid det er en fornøjelse at læse en bog, hvor man rent faktisk forsvinder ind i universet.

Den næste bog i serien hedder ’Blodrøde kys’, og jeg kan slet ikke vente til at jeg skal i gang med den! Historien slutter nemlig med et stort brag, hvor karakterne og dermed også mig selv, fik sig noget af et chok. Jeg kan kun anbefale andre der stadig ikke er blevet trætte af vampyrer, om at komme i gang med denne serie – og jeg kan garantere dig for, at hvis du er vild med ’The Black Dagger Brotherhood’ er sandsynligheden for at du kan lide denne serie meget stor.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *