“Lejlighed til deling” af Beth O’leary

lejlighed til deling

Originaltitel: Flatshare
Forfatter: Beth O’leary
Oversat af: Lene Støvring

Genre: Skønlitteratur

Sider: 439
Forlag: Harper Collins Nordic
Udgivelsesdato: 28. maj 2019
DUO stjerner III

 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret.

Jeg syntes, idéen bag ’Lejlighed til deling’ var virkelig fed og anderledes, og jeg har ventet spændt på at se, om den kunne leve om til mine forventninger.

streg

Resumé

Da Tiffy bliver nødt til at finde et nyt sted at bo, efter at være blevet smidt ud af sin ekskæreste lejlighed, er mulighederne ikke mange i det dyre London. Hendes løsning ender med at være en delelejlighed – hun har lejligheden om aftenen og natten, og om morgenen og dagen er lejligheden Leons. De har aldrig mødt hinanden, men de deler seng og udveksler små beskeder på post-it. Deres forhold begynder stille og roligt at blomstre, men kan man forelske sig i en, man aldrig har mødt?

streg

Anmeldelse

Jeg har glædet mig enormt meget til at læse ’Lejlighed til deling’, som var en af de mest ventede bøger for mig i år. Idéen bagved lød bare så genial, og derudover har jeg ikke lige stødt på noget lignende før, så jeg håbede bare, at den ville overraske mig positivt og leve op til mine forventninger. Det var heldigvis også tilfældet, og jeg syntes virkelig, at den indeholdte en helt igennem god og tankevækkende historie.

Tiffy er mere eller mindre blevet smidt ud af sin ekskærestes lejlighed, og han har ellers haft for vane, altid at komme tilbage til hende – men ikke denne gang – denne gang har han fundet sig en ny kæreste og er blevet forlovet. Tiffy er derfor desperat for at finde et nyt sted at bo og er næsten villig til at tage hvad som helst for at flytte hurtigst muligt.

Da hun ser annoncen med delelejligheden lyder det helt perfekt, da den både er billig, og fordi hun har lejligheden for sig selv, når hun har fri fra arbejde. Alligevel er hun dog lidt skeptisk omkring, hvem hun skal dele den med, hvilket jo er ret naturligt og normalt. Jeg synes faktisk, at alt virkede realistisk i bogen, og jeg heppede samtidig på, at de alle sammen ville få en lykkelig slutning med alt det de har været igennem.

Der er Tiffy, som faktisk finder ud af, at hun har været i et usundt forhold. Så er der Leon, der er i et krævende forhold. Leon har en bror, som sidder i fængsel, selvom han er uskyldig. Og Leon og Richies mor har selv døjet meget med mænd, der har misbrugt hende. Der er virkelig meget potentiale i bogen, og den leverer bare til fulde!

Jeg syntes især, at alle disse små post-it sedler var super søde, og gav historien lidt ekstra krydderi. Det er i hvert fald noget, der har medført, at historien satte sig fast på mig. Jeg læste bogen næsten ud i en køre, da den var meget svær at slippe og indeholder så mange små ting, som gør den helt specielt. Alt i alt var det bare en virkelig fremragende, sød og tankevækkende bog, som jeg anbefaler til alle, der gerne vil læse en lidt atypisk kærlighedshistorie.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *