“Lejligheden” af S. L. Grey

Lejligheden

Original titel: The apartment
Forfatter: S. L. Grey
Genre: Thriller
Oversætter: Lærke Pade
Sider: 312
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesdato: 16. maj 2017

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Gads forlag for anmeldereksemplaret

’Lejligheden’ var vildt spændende og faktisk meget barsk. Jeg sad hele tiden og vaklede mellem hvad jeg troede der egentligt skete. Det er en bog som helt sikkert er værd at tage fat i.

streg

Resumé

Stephanie og Mark trænger til at komme væk fra deres hus efter en traumatisk og stresset oplevelse med et hjemmerøveri. De har dog ingen penge, så det er begrænset hvad de har af muligheder. Men så finder de en boligportal, hvor man kan bytte boliger. Her ser de en skøn lejlighed i Paris, som de altid har drømt om at besøge. Pariser-lejligheden viser sig dog slet ikke være som forventet og endnu værre, så den gemmer nemlig på noget ondt og mørkt som virkelig tager fat i Mark. Lige pludselig må Stephanie gøre alt for at beskytte sig selv og deres lille datter.

streg

Anmeldelse

Jeg blev ret hurtigt fanget af ’Lejligheden’, og jeg læste den også rigtig hurtigt, fordi den simpelthen bare var så spændende. Jeg kunne rigtig godt lide genren. Jeg har altid godt kunne lide krimier, thrillere og psykologiske thrillere. Der er altid et eller andet som fanger mig. Jeg tror det er gætteriet og spændingen i bøgerne som tiltaler mig. Dette var bestemt også tilstede i ’Lejligheden’. Den var super god, og jeg følte også, at jeg fik et godt indtryk af personerne, som man møder som gjorde bogen meget realistisk.

Vi kommer stille og roligt ind på personerne ved beskrivelserne af dem og fortiden. Der var nogle rigtig gode flashbacks, som gjorde at man kom rigtig godt ind på dem, men også fik en god idé om hvilken betydning, det har haft for dem. Jeg kunne rigtig godt lide at man skifter meget ligeligt mellem Stephanie og Mark. Dette var super godt og fungerede vildt fedt, fordi så ser man tingene ske både for dem selv og for deres partner. Det gav historien en rigtig god vinkel.

’Lejligheden’ var rigtig spændende, fordi jeg hele tiden sad og gættede med. Ikke på hvem morderen var, men om handlingerne bunder i spøgelser eller psykisk sygdom. Jeg synes det var vildt fedt, at jeg hele vejen igennem var i tvivl om det er det ene eller det andet. Grunden til at jeg var i tvivl er, fordi bogen omhandler faktisk også det at takle sorg. Hvad det betyder at fortrænge sin sorg, så man ikke får bearbejdet den ordentligt.

’Lejligheden’ var rigtig spændende, fordi jeg hele tiden sad og gættede med. Ikke på hvem morderen var, men om handlingerne bunder i spøgelser eller psykisk sygdom. Jeg synes det var vildt fedt, at jeg hele vejen igennem var i tvivl om det er det ene eller det andet. Grunden til at jeg var i tvivl er, fordi bogen omhandler faktisk også det at takle sorg. Hvad det betyder at fortrænge sin sorg, så man ikke får bearbejdet den ordentligt.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *