“Lidenskab” af Maggie Stiefvater

lidenskab


Titel: Lidenskab
Original titel: Linger
Forfatter: Maggie Stiefvater
Sider: 407
Forlag: Gyldendal
Udkom:  7/4 – 2011

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Sommervejret er endelig kommet, med Lidenskab lokkede så meget, at jeg ikke fik udnyttet solens stråler, men derimod sad og læste indenfor, fordi jeg bare ikke kunne lægge Lidenskab fra mig.

 Læs hele anmeldelsen

streg

SPOILER ALERT; Dette er 2’eren i en serie, og der kan forekomme spoilers i denne anmeldelse.

Resumé

Sam forvandler sig ikke længere til en ulv, og nu kan Sam og Grace endelig være sammen. Men deres kærlighed har stadig flere udfordringer at overkomme. Grace bliver syg, og med tiden får hun det kun værre og værre. Men der ser ikke ud til at være nogen forklaring på hvad hun fejler. Alt i mens kæmper Sam med en af de nye ulve, Cole. Cole vil forfærdeligt gerne slippe fri af sin menneskeskal og være ulv, men et eller andet kæmper imod ham, og han prøver derfor alle mulige måder for at blive ulv.

streg

Anmeldelse

Jeg blev glædeligt overrasket over Lidenskab. Jeg troede ærlig talt ikke at bøgerne vil blive bedre efter Vildskab. Men Maggie Stiefvater gav mig en glædelig overraskelse, og jeg havde læst Lidenskab i løbet af et par dage. Jeg kunne dårligt nok ligge den fra mig, og siderne forsvandt for mine øjne, alt i mens jeg hungrede efter mere Sam & Grace.

I Lidenskab kommer der flere karakterer til udtryk. Det er først og fremmest ikke kun Grace og Sams synsvinkel længere. Isabel og Cole optager også en del af kapitlerne, og jeg er utrolig glad for denne ændring. Grace og Sams kapitler kunne godt gå hen og blive meget sukkersøde, og der skete ikke altid så meget mellem dem. Hvorimod Cole og Isabels kapitler bød på drama og intriger. Cole kæmper med sine indre dæmoner, alt i mens han kæmper med at forstå hvorfor han ikke kan fastholde ulveformen. Isabel, den tidligere isdronning, er blødt op overfor Grace, og vi får nu at se Isabels problemer, især familiemæssigt, og får også et indblik i hele varulvefortællingen, fra en der slet ikke er inficeret, og dermed kan bidrage med en anden synsvinkel.

Nogle enkelte steder kunne det godt være forvirrende, fordi synsvinklen hele tiden skiftede, og man skulle lige huske hvem man nu så historien fra. Især når alle 4 personer var samlet, kunne det være svært at finde rundt i hvilken synsvinkel man læste fra. Men så er kapitlerne heller ikke længere, end at man lige kunne bladre et par sider tilbage, og se hvilken karakter det var.

I Lidenskab er vi kommet over de lange dræbende passager, som der var i Vildskab, der er fart over feltet hele tiden, og de momenter hvor der er fokus på kærligheden, skriver Maggie Stiefvater lidt lettere end tidligere, og gør det ikke til noget alt for tungt og dybsindigt.

Lidenskab tog mig med storm, og jeg er virkelig glad for at jeg hang i med Vildskab, og fortsatte, fordi her er en serie som kun bliver bedre! Og jeg kan slet ikke vente med at gå i gang med Troskab, den sidste bog i serien, for med sådan en slutning er det umuligt at vente, og man er næsten nødt til at have bogen liggende ved siden af sengebordet, så den er klar lige efter man har færdiggjort Lidenskab.

streg

Stine DUOSkrevet af Stine Jørgensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *