“Liv eller død” af Karen Robards

image_pdfimage_print

Liv eller død

Original titel: The Moscow Deception
Forfatter: Karen Robards
Genre: Ungdomsbog
Oversat af: Rasmus Hastrup
Sider: 321
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 12. april 2019

duo 4½

 

 

 

 

Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

‘Liv eller død’ fortsætter meget, hvor vi slag og der er fart over feltet hele vejen igennem..

streg

Resumé

Bianca har været igennem den store vridemaskine, men hun lander altid på benene. Det er dræb eller bliv drabt. Hun bliver involveret i et kup mere, som hun bliver nødt til at udføre for at blive kvit med sine forfølgere. Hun skal bryde ind i Pusjkinmuseet og stjæle kong Priams skat, som derefter skal leveres tilbage. Men som så mange gange før ender det ikke altid, som man lige forventer og før Bianca har set sig om, må hun flygte igen, igen, og denne gang med en masse kugler flyvende omkring hovedet på hende.

streg

Anmeldelse

Jeg kan på sin vis faktisk ret godt lide universet. Vi fortsætter i samme skuffe som i ’Nomade 44’. Vi har en masse spænding, missioner og en masse kampe for overlevelse, hvor vores hovedperson virkelig må bruge sin list. Da vi møder Bianca igen, er hun tilbage i sin virksomhed. Det hele virkede egentligt som om, at det ikke rigtig var sket alt det fra slutningen af ’Nomade 44’, og Bianca er helt videre med sit liv. Dette synes jeg måske et eller andet sted var lidt mærkeligt. Fordi der sker en hel del for hende, som jeg ville synes, man skulle bearbejde.

Men Bianca bearbejder det selvfølgelig også på en eller anden måde, nemlig på den bad ass måde som hun jo er vokset om med. Det er dog en måde, som lægger lidt langt væk fra mig, så det skulle jeg lige tage mig selv i at tænke anderledes en gang i mellem. Udover dette kunne jeg faktisk meget godt lide Bianca, men jeg følte fortsat ikke, at jeg sådan rigtig kommer tæt på hende og hendes følelser. Så derfor har jeg også svært ved at rigtig at holde med hende, og jeg sad ikke helt ude på mine fingerspidser, når hun var i problemer, måske fordi jeg vidste, at hun nok skulle lande på sine fødder.

Jeg kunne rigtig godt lide Colin, og jeg gad godt at have set endnu mere til ham. Jeg synes, det kunne have været fedt, hvis de havde teamet op imod det hele og derved kunne forholdet vokse endnu mere mellem dem, fordi jeg følte, at jeg kunne fornemme en kemi mellem dem, som jeg synes, man kunne have fået lov til at se mere til. Men hvem ved, det kan være det kommer. Jeg kan nemlig se, at der er en tredje bog i serien, så det er jeg spændt på at finde ud af, om den bliver oversat, og hvad der kommer til at ske.

Hvis man godt kan lide en bog som er fyldt med action, og som minder meget en spion/hemmelig agent film med en bad ass hovedkarakter, så er ’Guardians’ lige noget for dig.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.