“Løftet” af Simona Ahrnstedt

Løftet

Original titel: En enda hemlighet
Forfatter: Simona Ahrnstedt
Forlag: Flamingo
Genre: Erotisk roman
Sider: 486
Oversat af: Signe Lyng
Udgivelsesdato: 13. september 2016

DUO 6 stjerner


 

 

’Løftet’ overraskede og imponerede mig, og jeg var fuldstændig opslugt af historien om Isobel og Alexander. Jeg kan slet ikke vente til at læse næste bog i denne fantastiske serie!

streg

Resumé

Isobel Sørensen er læge med en stor passion for at redde så meget af verden som muligt. Hun arbejder også som frivillig til diverse kriseramte områder, og har derfor set og oplevet mere end de fleste, men samtidig har det medført, at hendes tilværelse til tider er ensom.

Alexander De La Grip er player og bruger det meste af sin tid i en drukrus. Men bag facaden gemmer der sig en mand med en barndom, hvor han har været udsat for nogle grimme oplevelser. Kan Isobel blive kvinden der kan nå ind til ham, og har de overhovedet en fremtid, hvis de prøver, med den baggage de begge går rundt med?

streg

Anmeldelse

’Løftet’ var på samme høje niveau, som det var tilfældet med ’Arvingen’, og satte samtidig en masse ting i perspektiv, som er noget jeg i forvejen, har tænkt meget på. Isobel er læge og samtidig en der tager ud og hjælper i kriseramte områder. Hun ser nogle ret barske ting, og skal forholde sig til, at når hun er afsted som feltlæge, så ser hun utrolig meget fattigdom og underernæring, mens når hun er hjemme, arbejder på en privatklinik for den mere luksuriøse befolkning.

Simona Ahrnstedt forstår virkelig at få lavet den adskillelse knivskarp. Man er slet ikke i tvivl om, hvor forskellige levevilkårene er, alt efter om man er med hende i disse ramte områder, eller man er med hende i Sverige, hvor hun ellers bor og arbejder på privatklinik. Jeg har selv været ude og rejse, og forstår derfor måske mere hvor stor forskel der er på, hvordan vi har det, og hvordan folk i de fattige lande lever.

Det gjorde det samtidig utroligt nemt at identificere mig med Isobel, fordi jeg også indimellem har de samme tanker, som hun har. Jeg beundrer dog hendes mod, som der er de færreste der har – især når man tænker på at hun fortsætter, på trods af de store fare der ligger ved at befinde sig i et farligt område på grund af krig.

Jeg var allerede blevet nysgerrig efter at lære Alexander bedre at kende, efter at jeg havde læst ’Arvingen’, og især forstå hans karakter, og hvad det er der gør, at han lever sit liv, som han gør. Det giver dog utrolig meget mening, når man først kommer ind under huden på ham, og forstår hvad han har oplevet. Ligesom ved ’Arvingen’ havde ’Løftet’ også en lille sidehistorie med, som jeg bare er helt vild med! Det betyder dog også, at man skal omstille sig ved nogle kapitler, der handler om nogle andre karakterer end hovedkaraktererne, hvilket jeg dog bare syntes var forfriskende – dette skal dog ikke forstås på den måde, at jeg ikke elskede Isobel og Alexanders historie – for det gjorde jeg.

Jeg er blevet kæmpe stor fan af Simona Ahrnstedts bøger, og kan kun opfordre til, at andre også kigger nærmere på hendes bøger. De overrasker, forbløffer, er lærelige og har fanget mig i sådan en grad, at jeg ikke får lavet de daglige gøremål. Lige præcis sådan en bog skal være!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


2 thoughts on ““Løftet” af Simona Ahrnstedt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *