“Lola og naboens søn” af Stephanie Perkins

Lola og naboens søn

Originaltitel: Lola and the Boy Next Door
Forfatter: Stephanie Perkins
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Genre: Ungdomsbog
Sider: 351
Udgivelsesdato: 8. juni 2015
Oversat af: Anna Malou Dahl Andersen

DUO stjerner III

 

 

’Lola og naboens dreng’ var faktisk den bog, som jeg troede ville være den bedste af Stephanie Perkins bøger, men da ’Anna og det franske kys’ overraskede mig så positivt, endte de med at ligge lige.

streg

Resumé

To år er der gået. To år siden Lola fik knust sit hjerte af naboens søn, Cricket Bell. Hun er endelig kommet ovenpå igen, og har næsten det perfekte liv. Hun bor i San Francisco med sine to fædre, har en kæreste der er rock musiker og en drøm om at blive modedesigner. Men så en dag opdager hun til al sin gru, at Bell familien er flyttet tilbage til nabohuset, og livet bliver noget mere kompliceret.

streg

Anmeldelse

Af en eller anden grund havde jeg troet, af ’Lola og naboens søn’ ville være bedre end ’Anna og det franske kys’. Denne forestilling havde jeg dog før jeg læste nogen af bøgerne, men det kan være at det har været resuméet til bøgerne, der havde givet mig den forventning. Med det sagt skal det dog også lige slås fast, af ’Lola og det franske kys’ stadig levede op til de forventninger jeg havde, og på ingen måde skuffede mig.

Lola er en lidt skæv men sød og anderledes karakter. Hun er meget alternativ i sin måde at være på og den måde hun klæder sig på. Det krævede dog lidt tilvænning, men snart holdte jeg ligeså meget af hende, som jeg endte med at holde af Anna i ’Anna og det franske kys.

Cricket er virkelig også en skøn karakter, selvom jeg ikke var så meget fan af ham i starten. Men snart blev mit syn på ham ændret helt uden at jeg lagde mærke til det, og jeg blev rigtig smigret af hans væremåde. Sproget er ligeså legende let i ’Lola og naboens søn’, og siderne vendte sig næsten af sig selv.

Til sidst i bogen var der en lille forsmag på hvad ’Isla og jagten på lykken’ handler om, og nu sidder jeg bare tilbage med en hungrende lyst efter at få læst den bog også! Den udkommer dog først til oktober, så der er lidt tid endnu, men en ting er sikkert – den skal læses med det samme den udkommer! Mit råd til dig er derfor at få læst disse bøger. De temaer der bliver taget op er super gode til viderediskussion, da de bryder nogle af de tabuer der ellers eksisterer.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *