“Lone Survivor” på DVD

Lone Survivor

Original titel: Lone Survivor
Genre: Actiondrama
Spilletid: 2 timer og 1 minut
Skuespillere: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Eric Bana, Ben Foster, Emilie Hirsch
Selskab: Mis. Label
Udkom: 26. juni 2014

DUO 6 stjerner

 

Utrolig stærk filmatisering af de hårde prøvelser, som de amerikanske soldater skal igennem. Den gav et stort indblik og var realistisk. Kan kun anbefales. 

streg

Resumé

Fire amerikanske Navy Seals soldater får til opgave at tilfangetage eller dræbe den berygtede Talebanleder Ahmad Shah. Soldaterne forbedrer sig og bliver fragtet til en lokal landsby i Afghanistan.
De fire soldater bliver uheldigvis opdaget af nogle lokale gedehyrder og pludselig skal der tages en stor og farlig beslutning – skal de lade dem gå og risikere at de sladrer til Taleban, eller skal de gennemføre missionen for enhver pris?

streg

Anmeldelse

Lad mig først sige, at jeg elsker krigsfilm, og især de film som er baseret på en sand historie. De bærer simpelthen en særlig værdi i mine øjne, fordi at jeg ved at dette, er der faktisk nogle mennesker som har været ude for. Derefter vil jeg sige at ’Lone Survivor’ viste ikke bare en sand historie, men den tog sig også tid til at sætte seeren ind i forhistorien, fordi de viser forberedelse til inden de går i ”krig” og så viser de selve missionen og hvad der sker efter. Dette synes jeg var utrolig godt omkring filmen fordi at man fik et stort indblik i hvad de gik og lavede på basen inden missionen, men understregede også styrkelsen af deres broderskab.

”Bands of Brothers” er nemlig hvad denne film handler om. Det handler om at overleve det mest ekstreme, men at gøre det sammen, eller for sine brødre. De vil gå igennem ild for hinanden og dette skinner virkelig igennem. Den viser utrolig mange prøvelser, som de skal igennem, men ’Lone Survivor’ giver også et realistisk synspunkt til det, fordi den viser, at det er de trænet til.

Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Eric Bana, Ben Foster og Emilie Hirsch er helt klart også bærestenen i ’Lone Survivor’, fordi deres skuespillerpræsentationer er på sådan et højt niveau og virker meget realistisk. Det var især det gode sammenspil imellem dem, der imponerede mig. De har nemlig humor med indover, på trods af at de befinder sig i en yderst farlig situation. De fik filmen til at virke troværdig og realistisk, og gjorde så man virkelig blev sat i den sande historie, som den er baseret på.

‘Lone Survivor’ er en virkelig barsk film, og jeg må da også indrømme, at jeg måtte fælde en lille tåre fra mig til sidst i filmen. Derfor kan jeg også 100 % anbefale andre at se den, fordi det var virkelig var en film, der fik tankerne i gang bagefter. Filmen havde også mange temaer med indover, i form af broderskab, overlevelse, men ikke mindst hvilke situationer en soldat kan udsættes for på de farlige missioner, som de er afsted på.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *