“Lyset vi mistede” af Jill Santopolo

Lyset vi mistede

Original titel: The light we lost
Forfatter: Jill Santopolo
Genre: Kærlighedsroman
Oversætter: Lotte Kirkeby Hansen
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sider: 348
Udgivelsesdato: 21. august 2017

DUO 6 stjerner


 

 

Tak til Lindhardt & Ringhof for anmeldereksemplaret.

’Lyset vi mistede’ tog mig ud på en rejse tilbage i tiden og bevægede sig derefter fremad mod i dag. En historie, som rørte mig på en særlig måde.

streg

Resumé

Lucy og Gabe er studerende og møder hinanden på en skæbnesvanger dag, d. 11 september 2001 i New York. Deres liv vil altid være forandret efter den dag, men alligevel skilles de og har ikke nogen kontakt. Igennem årerne møder og kontakter de hinanden. Gabe er afsted i krigsområder, for at tage billeder af det, som krigen gør ved mennesker, mens Lucy bliver i New York og får stor succes med at lave børne TV. Men kan man slippe den første store kærlighed helt og leve videre med den næste kærlighed?

streg

Anmeldelse

Det var en helt speciel oplevelse at læse ’Lyset vi mistede’. Jill Santopolo har skrevet historien på den måde, at man læser det som et langt brev til Gabe, om alt hvad der sker i hendes og deres liv i løbet af de 13 år, som historien står på. Man kommer derfor helt tæt på dem og bliver en slags fortrolig, da man får et utroligt stort indblik i Lucys tanker, som hun fortæller til en, som står hende utroligt nær.

Jeg blev også ret ramt af, at der her er tale om den helt store første kærlighed, og hvad man gør, når den ikke varer evigt. Fordi jeg var blevet så fortrolig med Lucy igennem hendes tanker, var det derfor også meget nemt at føle med hende. Hun blev ligesom en tæt veninde, man deler alt med, selvom det kun går en vej i dette tilfælde – det var dog ikke noget jeg tænkte over, mens jeg befandt mig hendes verden.

En anden ting, som også ramte mig hårdt, var at historien tager udgangspunkt i 11. september 2001, som også er en dag, som står meget tydeligt for mig. Det har helt sikkert medført, at ’Lyset vi mistede’ har sat sig endnu mere fast hos mig, da det var en begivenhed, som altid vil fylde en del hos mig.

På mange måder er ’Lyset vi mistede’ både sød, men samtidig utrolig sørgelig og trist. Den mindede mig en del om ’Samme dag næste år’ på det punkt, som også er en bog, jeg holder meget af. Det er en bog, som jeg kan anbefale til alle, der gerne vil læse en bog om den første store kærlighed, og som godt kan lide de mere tragiske kærlighedshistorier.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *