“Mad – Trin for trin” af Laila Nedergaard Fredriksen & Tina Scheftelowitz

mad - trin for trin

Original titel: Mad Trin for trin
Forfatter: Laila Nedergaard Fredriksen & Tina Scheftelowitz
Genre: Kogebog/faglitteratur

Forlag: Karisefonden
Sider: 339
Udgivelsesdato: 2. marts 2020

 

 

 

Tak til Karisefonden for anmeldereksemplaret.

En kogebog, hvor nem og overskuelig madlavning er i fokus.

streg

Resumé

’Mad Trin for trin’ henvender sig til mennesker med særlige læringsforudsætninger, men kan også sagtens bruges af andre, der ikke er vant til at være i køkkenet. I bogen finder du lækre og sunde hverdagsretter samt festmad, morgenmad og bagværk. Desuden er der praktisk viden og nyttige tips til indkøb, basislager, hygiejne, bæredygtighed og sundhed.

streg

Anmeldelse

’Mad – Trin for Trin’ er en bog af Karisefonden, som har fokus på at gøre madlavning nemmere for primært folk med særlige læringsforudsætninger, men kan også bruges af børnefamilier, institutioner og nybegyndere. Jeg har afprøvet følgende opskrifter: Agurkesalat, fransk kylling i fad, havregrød, klimavenlig kødsovs, kogning af ris, kylling og asparges i tarteletter, røget laksemousse på rugbrød og pandekager.

Bogen er opbygget således at der er fem hovedoversigter: Aftensmad, Festmad, Frokost/Salat/Tilbehør, Morgenmad og bagværk samt Den nyttige viden. Hver har de deres underkategorier, men det som gør bogen ekstra hjælpsom er både at den består af klokkeklare instrukser, piktogrammer af forskellige handlinger, og billeder der både viser retten, men også ingredienserne og redskaberne. Det er så sindssygt overskueligt, at langt flere kogebøger godt måtte gøre sådan. Der kom færre fejl i køkkenet hos mig og så smagte maden også bare bedre, fordi man virkelig skulle ignorere instrukserne for at ødelægge retten.

Retterne varierer i sværhedsgrad, lige fra kogning af ris til stegt flæsk, men bogen er derudover også bare perfekt til dem, som aldrig har lavet mad før, fordi man lige kan få testet sine evner lidt, men alligevel ikke kaster sig over alt for store projekter. Der hvor ”Mad Trin For Trin” er helt genial, er at der er inkorporeret QR-koder, som sender dig videre til deres hjemmeside, hvor man både kan se videoer af retterne og få instrukserne højtlæst. For selvom man sagtens kan finde videoer på Youtube eller Pinterest, så er de sjældent lige så overskuelige og professionelt udført som dem skaberne bag ’Mad Trin For Trin’ har lavet.

’Mad Trin for Trin’ får 6 stjerner, fordi den imponerer i sin grafiske udførelse, formår at inddrage flere målgrupper, og har et ganske udmærket udvalg af retterne til prisen. Den kan kun anbefales, om man så har brug for lidt ekstra hjælp i køkkenet, eller hvis man generelt ikke kan finde ud af at lave mad. Den kan snildt blive din redning.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *