“Manden der ikke ringede” af Rosie Walsh

Manden der ikke ringende

Original titel: The Man who didn’t call
Forfatter: Rosie Walsh
Genre: Skønlitteratur
Sider: 376
Oversat af: Agnete Dorph Stjernfelt
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 17. august 2018

DUO stjerner III

 

 

 


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

’Manden der ikke ringede’ rummede så meget mere, end hvad jeg lige havde forventet, og jeg elskede det.

streg

Resumé

Sarah har haft 7 perfekte dage sammen med Eddie, hvor de begge er blevet enige om, at det er vidunderligt, og de er forelsket, selvom at det er hurtigt. De er enige om, at de skal bevare kontakten, lige indtil at han forsvinder uden at give en lyd fra sig. Eddie skal afsted på ferie, og han lover at ringe. Sarah gør alt for at finde ud af, hvorfor hun ikke hører fra ham, og undrer sig over, hvad der kan være sket med ham. Sarah frygter det værste, og nægter at give op. Hans venner fortæller, at hun skal glemme ham. Men Sarah finder ud af, at hun har ret, og at der er en årsag til det hele. Og det er lige den årsag, som gør at alt ændres – nemlig sandheden.

streg

Anmeldelse

Jeg må indrømme, at da jeg først læste om bogen, havde jeg en tanke om, at bogen ville være lidt som ’Han er bare ikke så vild med dig’, og sådan havde jeg det da helt sikkert også i starten, men så finder man ret hurtigt ud af, at bogen rummer så meget mere, end hvad jeg lige havde forventet. Der var et lille mysterie i bogen udover hvorfor Eddie ikke kontakter hende efter deres dejlige uge sammen, og jeg havde faktisk troet, at jeg havde gættet det hele, men så viste det sig, at det faktisk forholdte sig helt anderledes, og jeg elsker bare, når en bog har evnen til at overraske mig, og det viser sig at forholde sig en smule anderledes, end hvad jeg havde regnet med.

Jeg kan faktisk meget godt lide Sarah. Jeg kunne dog meget bedre lide hende hen i mod slutningen, efter at man fik hele hendes historie at vide. Det var faktisk som om, at der blev åbnet op for et eller andet for mig i forhold til hende. I starten var jeg næsten flov på hendes vegne, og havde bare lyst til at tage fat i hende og råbe af hende, at nu skulle hun altså holde op og tage sig sammen. Der er jo nok en grund til, at han ikke ringer eller kontakter dig – han er bare ikke vild med dig. Men man må helt sikkert give hende, at hun er modig, og om det så er realistisk, at en hverdagskvinde ville blive ved lige så ihærdigt, som hun gjorde, ja det er jo spørgsmålet.

Vi følger Sarah det meste af bogen igennem, og dette synes jeg egentlig i starten var meget fint, lige indtil at vi fik lov til at få et indblik i Eddie, og det var helt vildt godt, fordi det betød, at man kunne få lov til at lære Eddie at kende også, og jeg kunne faktisk virkelig godt lide ham. Jeg kunne rigtig godt lide, at vi ikke havde det løbende, men lige fik hans synpunkter og følelser med i sin egen del, og det fungerede bare på alle måder rigtig godt. En ting dette så betød, var at jeg nok måtte undvære Sarah i denne periode, og det synes jeg så til gengæld var irriterende, fordi der sker mange ting for Sarah i den periode, hvor vi følger Eddie, som jeg godt kunne have tænkt mig at se Sarah tackle, og kende til hendes tanker og følelser, da det stod på. Det kom vi lidt for let hen over, og dette synes jeg, at vi skulle have haft med – bare et lille indblik, fordi det tror jeg kunne give meget til historien og hovedpersonen. Men man kan jo ikke altid få det hele.

En stor grund til, at jeg uden tvivl vil anbefale ’Manden der ikke ringede’ er fordi, at den tryllebandt mig ret hurtigt, og den var spændende og indeholdt også et par tvist og overraskelser, som jeg ikke havde set komme, og det er bare det bedste, når en bog kan indeholde meget af alt det gode.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *