“Med åbne øjne – Fortællinger fra verdens brændpunkter” af Rasmus Tantholdt i samarbejde med Andreas Fugl Thøgersen

Med åbne øjne

Original titel: Med åbne øjne – Fortællinger fra verdens brændpunkter
Forfatter: Rasmus Tantholdt i samarbejde med Andreas Fugl Thøgersen
Genre: Biografi

Forlag: Gyldendal
Sider: 280
Udgivelsesdato: 30. maj 2018

DUO 6 stjerner

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

’Med åbne øjne’ viste sig virkelig at være en øjenåbner for mig, og var utrolig spændende læsning.

streg

Resumé

Journalist Rasmus Tantholdt rejser rundt til verdens brændpunkter for at fortælle historien om de mennesker, der lever der, hvor konflikterne udspiller sig. Han møder mange forskellige kulturer og mennesker med forskellige baggrunde, og fortæller i øjenhøjde om deres hverdag. Lige fra menneskesmuglere i Agadez til et interview med Bashar al-Assad i Damaskus.

streg

Anmeldelse

Selvom jeg ikke rigtig har fulgt med i Rasmus Tantholds dækning af diverse katastrofer og konflikter i verdenen, har jeg alligevel altid haft en fornemmelse af, at han er en dygtig journalist. Det blev jeg kun bekræftet i, efter at have læst ’Med åbne øjne’, som i den grad var en øjenåbner for mig, selvom jeg ellers troede, at jeg havde et ret godt indblik i verdenen, så blev jeg klogere.

Det var virkelig spændende at læse den, og samtidig suge alt den nye viden og information til en. ’Med åbne øjne’ er både barsk, sørgelig, lærerig, brutal og sætter mange tanker i gang hos en, hvilket er lige præcis dét, der gør den så god! Den er bygget op på den måde, at hvert kapitel starter med en lille indledning til, hvor vi befinder os henne i verdenen, hvorefter Rasmus Tantholdt fortæller om sine oplevelser det pågældende sted. Det harmonerer virkelig fint på den måde.

Ca. midt i bogen er der billeder fra nogle af de områder, Rasmus Tantholdt har besøgt med sit team. Det fungerer rigtig godt sammen med, at vi får fortællinger fra de steder. Så jeg begyndte faktisk at kigge på billederne, efter at jeg havde læst om stedet, da selvom beskrivelser var virkelig gode, så giver det bare et bedre helhedsindtryk. Nogle gange kan det også være svært helt at forstå, hvor slemt det ser ud, men så er billederne der til at vise det helt konkret.

Jeg er meget imponeret over, hvor modig Rasmus Tantholdt og hans team er, når de er afsted på arbejde. De kommer virkelig ud og ser nogle vanvittige ting sammenlignet med herhjemme i Danmark, hvor vi har det ret let, når man ser på resten af verdenen. Jeg tror, det er sundt, at forholde sig til andre lande og få et realistisk syn på verdenen, ved selv at tage ud og opleve de forskellige lande og kulturer. Jeg har selv været på jordomrejse, hvilket bidrog til, at jeg forstod, hvor godt vi har det i Danmark.

’Med åbne øjne’ er en bog, som jeg kan anbefale alle – den rammer dybt og bliver der! Udover at det er nogle virkelig spændende fortællinger, så synes jeg bare, at den bidrager med rigtig meget, og så er den vigtig på den måde, at man får en bedre forståelse for nogle af de konflikter og krige, der har været i verdenen.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *