“Midnatskronen” af Sarah J. Maas

Midnatskronen

Original titel: Crown of Midnight
Forfatter: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass
Oversat af: Sarah Feddersen Thomsen

Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 572
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 11. november 2017


 


Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret.

Andet bind i ’Throne of Glass’ var en tungere fornøjelse for mig, men jeg nød alligevel at være tilbage i universet.

streg

Resumé

Celaena er blevet udnævnt til kongens forkæmper, og med det følger en masse ansvar. Hun skal nu være den der slår alle kongens fjender ihjel, uden at stille spørgsmålstegn ved opgaverne. Men på trods af hendes ry som lejemorder, har hun alligevel en sjæl, og hun modarbejder kongen bag hans ryg. Da hun får til opgave at slå en lokal oprørsbevægelse ihjel, finder hun ud af, at der er meget mere på spil end først antaget.

streg

Anmeldelse

Jeg kan ikke helt finde ud af, om mine forventninger var for høje til andet bind i ’Throne of Glass’ eller om den bare var mere langtrukken. I hvert fald var jeg ikke helt så meget oppe at køre, som det var tilfældet med ’Kongens forkæmper’. Spændingen var i hvert fald ikke på samme måde til stede, som det var i det første bind.

Derfor var det en smule hårdt at komme igennem de knap 600 sider, på trods af at jeg rigtig godt kan lide universet og især hovedpersonen Celaena, som virkelig viser, at hun ikke er så ond, som hun vil fremstå. Synsvinklen skifter hovedsageligt mellem Celaena, Dorian og Chaol, hvilket jeg syntes fungerede rigtig godt, da jeg så også kom tættere på de to mandlige karakterer. På den måde medvirker det også til, at man hele tiden er der, hvor der sker noget i handlingen.

Jeg kan faktisk heller ikke blive helt klog på universet, da der pludselig blev åbnet en ny dør i ’Midnatskronen’, som ikke tidligere havde været der. Det åbner derfor også op for nye muligheder i, hvordan universet kan udvikle sig herfra. Jeg vil ikke spoile for meget, så du må bare læse dig frem til åbningen, for at finde ud af, hvad det går ud på.

Der kommer nogle åbenbaringer til allersidst i bogen, som jeg er meget spændt på at få fulgt op på i den næste bog i serien. Lige nu har jeg ikke helt styr på, hvordan det hele hænger sammen og jeg sidder tilbage med rigtig mange spørgsmål, som jeg håber bliver besvaret i næste bind.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *