“Millionæren fra Singapore” af Kevin Kwan

millionæren

Original titel: Crazy Rich Asians
Genre: Roman
Forfatter: Kevin Kwan
Oversat af:Siri Ranva Hjelm Jacobsen
Sider: 473

Forlag: Hr. Ferdinard
Udgivelsesdato: 19. februar 2019

duo 4½

 

 

 

Tak til Hr. Ferdinand for anmeldereksemplaret.

Efter at have set filmen ’Crazy Rich Asians’, fik jeg den største lyst til at læse bogen, som filmen var baseret på, og min konklusion er, at filmen følger bogen godt.
streg

Resumé

Rachel Chu og Nicholas Young er faldet for hinanden i New York, men hvad hun ikke ved, er at han er en af Singapores mest eftertragtede mænd, og kommer fra en meget velhavende familie. Da han inviterer hende med til sin vens bryllup i sin hjemby, begynder det at gå op for Rachel, at Nicholas er mere end bare velhavende. Han er stinkende, stenhamrende rig, som man kun kan være det i Singapore, og alle forsøger at ødelægge det mellem dem. Kan kærligheden overvinde kampene, når alle lader til at være imod deres forhold?

streg

Anmeldelse

Jeg syntes, at ’Crazy Rich Asians’ var en super fed film, og derfor blev jeg også nysgerrig på at vide mere. I ’Millionæren fra Singapore’ fik jeg et større indblik i deres historie, og fik en del flere detaljer, hvilket var skønt, da historien føltes lidt mere hel efter det. Det var dejligt, at filmen følger bogen så godt, selvom der helt sikkert er endnu mere med i bogen.

Det havde været en anden oplevelse for mig, hvis jeg havde læst bogen først, da det godt kunne føles lidt kedeligt at læse om det, som jeg allerede havde set i filmen, fordi filmen gør det så godt. Derfor vil jeg også helt klart anbefale, at man læser bogen først, da jeg tvivler på, at det vil ødelægge filmen, fordi den er så genialt lavet.

Jeg synes, at det er ret vildt at følge med i deres vilde livsstil, som er så langt væk fra ens egen hverdag. Måske er det også derfor, at den er så speciel. Der bliver brugt en hel del slangord undervejs, som bliver forklaret nederst på siden, når de bliver brugt, og det gør det lidt mere autentisk. Jeg vil tro, at den også er god at læse, inden man besøger Singapore, hvis man ikke har været der endnu, da den kan bruges lidt som et opslagsværk.

Vi skifter synsvinkel virkelig mange gange undervejs, og nogle gange kunne det godt være forvirrende, at vi fik så mange vinkler på historien. Jeg kunne måske godt bare have nøjes med 3, da jeg så havde haft en bedre følelse af nogle af karaktererne, og følt mig tættere tilknyttet til historien, selvom jeg alligevel følte mig lidt tilknyttet til Rachel. Samtidig skifter vi også lidt i tid, hvor vi nogle gange bevæger os tilbage i tiden, og det fungerede for det meste, men nogle gange syntes jeg det var unødvendigt.

Coveret på bogen kan jeg faktisk også meget godt lide. Der er lavet lidt effekter på, som fungerer godt og passer til historien. Selvom jeg ikke var helt oppe at ringe over historien, så vil jeg bestemt læse videre, da jeg gerne vil følge Rachel og Nicholas videre historie. Desuden så er jeg overbevist om, at læseoplevelsen bliver noget andet, når jeg får historien fra bogen første gang. Jeg kan også godt lide, at den giver sådan et godt indblik i en verden, man ikke rigtig kender, og den er bestemt lærerig i forhold til Asien og kulturen derover.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *