“Miss” af Synne Sun Løes

image_pdfimage_print

Miss

Original titel: Miss
Forfatter: Synne Sun Løes

Genre: Ungdomsbog
Oversat af: Louise Ardenfelt Ravnild
Sider: 294

Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 24. september 2018

 

 

 


Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

Det var meget svært at komme ordentlig ind i historien i ’Miss’, fordi den er ret specielt bygget op, men den handler om et meget vigtigt emne.
streg

Resumé

16årige Ea ser sig selv som Miss Misfit. Hun er droppet ud af skolen, og bruger nu sin tid på at hækle, spise og skrive sin selvbiografi. Imens forsøger hendes travle forældre at få hende tilbage på sporet, og hun går blandt andet til terapi. Men hendes ellers så perfekte forældre, er måske slet ikke så perfekte, når det kommer til stykket.

streg

Anmeldelse

Bogen er bygget lidt specielt op, og skifter mellem at være breve til Eas tante Edith, fakta om de forskellige karakterer vi møder undervejs, Eas tanker kombineret med en form for dagbog, og de ting, hun skriver i sin selvbiografi. Jeg havde svært ved at blive fanget af selve historien, men det som historien handler om, nemlig at vi skal acceptere hinandens forskelligheder, og at der ikke er noget, der er normalt, kunne jeg rigtig godt lide.

Emnet, som hele bogen er bygget op på, synes jeg er utrolig vigtigt, og også et godt debatpunkt i den verden, vi befinder os i i dag. Men med det sagt, synes jeg også at flere ting bliver accepteret i dag, selvom andre ting, såsom forældre med for store krav til deres børn, stadigvæk er noget, der fylder rundt om i verdenen.

’Miss’ tager også emnet op omkring, hvornår man er normal, og hvad normal egentlig er. Eas forældre kæmper rigtig meget med, at hun er anderledes, og forsøger ihærdigt at få hende til at blive normal, hvilket jeg syntes var lidt hårdt at overvære. Det viser sig dog, at hendes forældre måske ikke selv, er så perfekte som de ser ud til.

Bogen tager også emnet op omkring vægt, bulimi, overvægt og anoreksi, da det er noget Ea kæmper med. Samtidig er der også fokus på død og selvmord, da det er noget Ea har været tæt på, da hendes tante døde. På meget få sider tager ’Miss’ rigtig mange alvorlige emner op, og jeg har kun nævnt nogle få stykker, for der er mange flere at tage af. Derfor tror jeg også, at det er en bog, der er god til undervisning, fordi der er så mange lag man kan dykke ned i.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.