“Mit hemmelige liv” af Jenny Fagerlund

image_pdfimage_print

Mit hemmelige liv

Original titel: Mitt hemliga liv
Forfatter: Jenny Fagerlund
Oversat af: Rane Rørdam Knudsen
Genre: Feelgood
Sider: 276
Forlag: Palatium books 

Udgivelsesdato: 1. februar 2021

 

 

 

 

Tak til Palatium books for anmeldereksemplaret.

En feelgood roman om de hemmeligheder, vi tager med os i graven.

streg

Resumé

Da Moas farmor dør, arver hun hendes lejlighed i Stockholm og hendes puddel Iris. Lejligheden er slidt og gammel, og Moa får endnu et problem, da Iris holder op med at spise. Oprindeligt vil Moa sælge lejligheden og finde et nyt hjem til Iris, men gamle breve og afsløringer får hende til at indse, at verden ikke var som hun troede den var.

streg

Anmeldelse

Med sin fjerde danske udgivelse, kan man godt sige at Jenny Fagerlund er den skandinaviske dronning af Feelgood genren. Med sin skarpe pen, har hun været fænomenal til at skabe relaterbare, dramatiske scenarier, hvor hovedpersonen alligevel formår at få en lykkelig slutning. Dette er desværre bare ikke helt tilfældet i ’Mit hemmelige liv’.

I ’Mit hemmelige liv’ møder vi Moa, som har mistet sin farmor. Hun har er fint job, hun er glad for, en gennemsnitlig kæreste som har lyst til at købe moderne lejligheder, og får pludselig en lækker lejlighed i arv fra sin farmor sammen med farmorens puddel, Iris. Selvom det er trist at miste ens farmor, sker der ikke yderligere skrækkelig ting i romanen, som er nok til at få læseren til at føle lykke over slutningen.

Igennem 300 sider støder vi på små forhindringer, som typisk bliver løst på under fem sider, og ikke som har en egentlig konsekvens for Moa. Hendes kæreste tager til Milano? Fedt, så kan hun nemmere passe hunden. Hun bliver tilbudt et nyt job? Hun vil hellere blive på hendes gamle, som hun har brugt hele bogen på at argumenterer for ikke er godt nok og slet ikke hende. Der kommer aldrig på noget tidspunkt en reel katastrofe, som gør at man får bare den mindste smule ondt af hovedpersonen, eller får lyst til at heppe på hende. Det er faktisk bare en fortælling, vi har set en masse gange før, tilsat lidt hemmeligheder fra krigen, som vi også har set før.

Om end, så skriver Jenny Fagerlund altid fint og fornøjeligt, men desværre ikke nok til at sammensætte et godt plot for læseren. Selve historien trækker langt mere ned end de små detaljer, som Jenny Fagerlund får listet ind, trækker den op. Nogle historier kan reddes ved at være så pladderromantiske, at man godt kan vælge at vende det blinde øje til dens fejl og mangler, men selv dette formår ’Mit hemmelige liv’ heller ikke.

Bogen ender på 3 stjerner. Den bringer ikke noget nyt til bordet og har ej heller samme gennemslagskraft som tidligere bøger af Jenny Fagerlund eller andre feelgood romaner. Forhåbentlig kommer hun snart ud med en ny fortælling, som jeg stadig glæder mig til at læse.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.