“Mit Lorteliv – En kærlighedshistorie” af Vibeke Bækkelund Lassen

Mit Lorteliv

Original titel: Mit Lorteliv – En kærlighedshistorie Forfatter: Vibeke Bækkelund Lassen
Forlag: Gyldendal
Genre: Ungdomsbog
Sider: 192
Udgivelsesdato: 12. januar 2017

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

En flot konkurrent til Sarah Engells ’Hjertet er 1 organ’. Synes man den bare var nogenlunde spændende, så er ’Mit lorteliv’ nok lige den næste bog der skal stå i din reol.

streg

Resumé

Clara er vildt forelsket i Jonas. Han ser dog ikke til hendes side og vil hellere hænge ud med klassens VIP hold. Derhjemme på hjemmefronten ligger hendes mor i et sort, dybt hul og for første gang i 7 år vil hendes far gerne se hende. Sammen med hans nye familie.

streg

Anmeldelse

Med undtagelse af Sarah Engell, så har jeg aldrig læst en bog som iscenesætter vold, sorg og selvmordsforsøg hos unge. ’ Mit lorteliv’ ligger ikke i samme kategori som ’Hjertet er 1 organ’ eller ’21 måder at dø på’, for den vinkler hovedpersonens liv helt anderledes. Jeg blev meget overrasket over hvad bogen egentlig handlede om, for resuméet gengav det på ingen måde som, det fra min synsvinkel, burde havde været.  Jeg var ikke helt mentalt forberedt på de stærke følelser som blev hevet op i mig, point for det til Vibeke Bækkelund Lassen, igennem de forskellige kapitler og episoder som foregik i bogen.

En af de ting, som var det bedste ved bogen, var at den lignede virkelighed. Nogle vil måske mene en tand for meget. Hele tankegangen om en ung pige som går hjemme med en mor som er psykisk ustabil og med selvmordsforsøg bag sig, er et set scenarie hos danske familier. Om hvordan datteren aldrig kan bede om hjælp og står med en masse vrede og sårede følelser over for sin mor, vækker både tanker og følelser hos en. Vibeke Bækkelund Lassen holder ej noget skjult eller lader noget blive overvurderet eller undervurderet. Hun finder en flot balance mellem fantasi og virkelighed.

En af de ting som kunne havde været gjort bedre var, at hun godt kunne havde gået mere i detaljerne. Det skal ikke forstås som om det er en letlæsningsbog, den er bestemt ikke for alle, men mange steder i bogen lader hun læseren hænge ved en masse spørgsmål og ingen svar. Læseren får lige dyppet tæerne i havet, men vi får aldrig hovedet helt under og det kunne havde været en stor fordel for hende, hvis hun var gået den ekstra meter og trukket læseren dybere ind i hovedpersonens tanker og indre.

Bogen får 4 stjerner, fordi det er en rigtig god bog og som taler meget til unge såvel som voksne og iscenesætter en masse vigtige emner. Den mangler dog det sidste pift for at ramme de 6 stjerner.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *