“Mit lykkelige land” af Grevinde Alexandra

image_pdfimage_print

Mit lykkelige land

Original titel: Mit lykkelige land
Forfatter: Grevinde Alexandra
Genre: Biografi
Sider: 273
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 02. oktober 2018

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Jeg synes ’Mit lykkelige land’ var en interessant læseoplevelse, som virkelig fik mig til at tænke over konceptet lykke.

streg

Resumé

Danmark er blevet kåret til at være blandt de lykkeligste. Derfor har grevinde Alexandra et par spørgsmål, hvor hun gerne vil undersøge, hvordan det kan være, og hvad der gør os lykkelige. Dette bringer hende på en rejse rundt omkring i Danmark i sin søgen på svarene. Det bliver en tur fra Skagen til Skarø og fra Møgeltønder til København. Hun snakker blandt andet med helt almindelige mennesker, eksperter i forskellige områder som kunst, sprog og kultur. Ligeledes er det også en mulighed for at lære grevinde Alexandra bedre at kende, og finde ud af, hvordan hendes rejse til Danmark har været, samt hvad der gør hende lykkelig.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at give mig i kast med ’Mit lykkelige land’, både fordi at bagsideteksten og forsiden tiltalte mig meget. Jeg syne,s at bogen har en rigtig flot forside, og man skal heller ikke mange sider ind i bogen, for at få øje på et par flotte billeder også. Dette synes jeg var meget fedt, og var virkelig også meget med til at gøre læseoplevelsen bedre og give en stor følelse af, at man selv er med til at se, hvad grevinde Alexandra oplever. Grunden til at bagsideteksten tiltalte mig var, fordi konceptet om lykke synes jeg er spændende, og så synes jeg, at grevinde Alexandra kan blive udstillet som en misforstået person i medierne til tider, hvorfor jeg var lidt spændt på at lære hende at kende på en anden måde.

Dette synes jeg bestemt også, at man fik lov til. Vi kom med i hendes fortid i Hongkong og et par private billeder af hele familien, samt nogle private detaljer omkring hendes forhold til Danmark, til hendes sønner og til Prins Joakim og den kongelige familie. Det er selvfølgelig en blanding, og det var ikke en konkret biografi, hvorfor det gav mening, at den ikke kun var fyldt med detaljer omkring hendes liv. Dette syntes jeg faktisk var meget godt, fordi det derved kom mere til at handle om hendes oplevelser på denne rejse, samt hendes bud på selve budskabet, som var ”Hvad gør os lykkelige?”.

Jeg synes, at konceptet lykke er meget svært at definerer, fordi det er så forskelligt fra person til person, ligeledes er det også svært både at kunne måle og helt kunne sige, at dette er, hvad gør en lykkelig. Men jeg synes helt sikkert, at grevinde Alexandra kommer ind på nogle interessante emner og fik mig til at tænke over, hvad det er der gør mig lykkelig og om nogle af de målpunkter, som der indgår i bogen har en betydning for mig. Det er også nogle gode facts, som indgår i bogen og interessant forskning, der gjorde hele bogen en meget interessant læseoplevelse.

Så hvis man selv er lidt nysgerrig på, hvad der gør os så lykkelige og på, hvad grevinde Alexandra er for en størrelse, så skal du helt sikkert tage fat i ’Mit lykkelige land’. Og imens kan man glæde sig over nogle fantastiske billeder, som gav mig en særlig følelse af selv at være tilstede.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.