“Mørkt bedrag” af Colleen Hoover

image_pdfimage_print

Mørkt bedrag

Original titel: Verity
Forfatter: Colleen Hoover
Oversat af: Anne Brinch
Genre: Romantisk thriller
Sider: 352
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesdato: 11. juni 2020

DUO stjerner III

 

 

 

Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om Colleen Hoover her)

En bog, hvor jeg næsten sad på mine tåspidser hele vejen igennem og en bog, som rummede en rigtig god slutning.

streg

Resumé

Lowen har brugt sin sidste tid på at passe sin døende mor, så hendes forfatterkarrierer halter. Men en dag bliver hun uventet tilbudt et job – hun skal hjælpe den kendte forfatter Verity Crawford med at færdiggøre hendes planlagte serie, da Verity ikke selv kan. Lowen accepterer og flytter ind ved familien for at gennemgå noter og planlægge de næste bøger. Men på Veritys kontor falder hun over en ufærdig selvbiografi, som fortæller om hendes ægteskab og forfærdelige hændelser, som har ødelagt familien. Skal Lowen vise det til Jeremy, som er hendes mand? Og hvad er der egentligt sket for denne familie?

streg

Anmeldelse

Jeg så en del snak om denne bog, da den udkom på engelsk, og jeg er en ret stor fan af Colleen Hoover, så jeg sagde til mig selv, at denne skulle jeg læse, men da den lød så ulig noget hun har skrevet før, og fordi jeg ikke helt kunne finde ud af, hvad jeg skulle forvente, afventede jeg lidt. Det er jeg egentligt glad for, fordi jeg er glad for at have læst den på dansk. Jeg var meget spændt og vidste faktisk ikke helt, hvad jeg kunne forvente. Men endnu engang bekræfter Colleen Hoover sit fantastiske forfatterskab, og jeg har fundet ud af, at jeg ikke skal afvente med at læse flere af hendes bøger igen.

Siderne fløj bare derudaf, fordi jeg ikke kunne lade være med at læse. Vi følger Lowen, som bor hos familien Crawford. Så vi får et indblik i, hvad der sker lige nu i den situation, som hun er i og vi får lov til at læse med, når Lowen læser i Veritys selvbiografi. Det var super godt fundet på, og det holdt virkelig min interesse oppe hele tiden, fordi enten ville jeg vide, hvad der skete som det næste i selvbiografien eller hvad der skete for Lowen. Begge dele bygger nemlig på en del interessante hændelser.

I starten vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle synes om Lowen, og det ved jeg stadig ikke. Hun fyldte en del på grund af hendes egen fortid, og jeg følte nok heller ikke, at vi kom lige så tæt på, som vi plejer med nogle af Colleen Hoovers karakterer, fordi vi også fik en del indblik i Veritys tanker igennem hendes selvbiografi, som tog en del fokus. Så derfor fandt jeg Lowen både interessant og usympatisk på samme tid, hvilket egentligt er lidt en mærkelig følelse for mig, må jeg indrømme.

’Mørkt bedrag’ var en intens læseoplevelse. Der var nogle hændelser, som sad i mig, da jeg fornyeligt er blevet mor, og jeg måtte simpelthen lige gå til og fra den en gang i mellem, selvom det var svært, fordi man jo egentligt blev nødt til at læse videre hurtigst muligt. Men det beviser blot for mig, at Colleen Hoover altså bare har fat i noget, og jeg var ret vild med hendes slutning, selvom jeg hader den salgs slutninger. Jeg vil helst have to streger under min slutning, fordi ellers bliver jeg ved med at gå at tænke på: ”Jamen hvordan sluttede det så?” og i dette tilfælde – hvad var sandheden? Så håber jeg ikke, at jeg har afsløret for meget.

Jeg kan uden tvivl anbefale denne bog, alene ud fra 2 ting: Måden bogen er opbygget på og Colleen Hoovers kreative sind og skrivemåde.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.