“Monster” af Patrick Ness

monster

Originaltitel: A Monster Calls
Forfatter: Patrick Ness
Ide af: Siobhan Dowd
Genre: Fantasy
Oversat: Lene Ewald Hesel

Sider: 215
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 11. marts 2015
DUO stjerner III

 


Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om Patrick Ness her)

Jeg havde hørt fra flere, at ’Monster’ skulle være en ret fantastisk bog, og jeg synes også, at den på mange måder lever op til roserne. I hvert fald ramte den mig.

streg

Resumé

13-årige Connor bliver en nat opsøgt af et monster, men han bliver ikke bange, da han har været plaget af værre mareridt, siden hans mor blev syg. Monsteret fortæller Connor tre korte historier, men kræver til sidst at Connor også fortæller sin historie til gengæld.

streg

Anmeldelse

Jeg havde nok lidt høje forventninger til ’Monster, fordi mange havde snakket så godt om den, selvom min bedste veninde ikke rigtig blev ramt af den. Derfor var jeg både spændt og lidt nervøs for, om jeg ville blive ramt af den, som jeg havde hørt fra andre, at de var.

Det viste sig, at det blev jeg. Ikke sådan, at jeg sad og stortudede, men mere at jeg fældede nogle tårer henimod slutningen af bogen. I starten var jeg nok lidt skeptisk, da jeg ikke virkede til at være målgruppen, men når historien alligevel kunne ramme mig, så synes jeg, at det er fantastisk skrevet.

Jeg kunne rigtig godt lide, at der var illustrationer undervejs, da det var med til at opbygge en stemning. Jeg følte også en stor medlidenhed med Connor, da jeg har en forestilling om, hvor svært det må være i den alder at ens klippe og holdepunkt er syg, da hans tætteste forhold er til sin mor. Samtidig må det være svært, når man ikke ønsker, at noget skal ændre sig, men alle alligevel tager meget hensyn til ham og den situation han er i. Det betyder lidt, at han ikke kan gøre noget forkert, for han bliver i hvert fald ikke straffet for det.

Det er en rigtig vigtig historie, som ’Monster’ kommer med, og den giver et godt indblik i ens lille drengs hoved, når han bliver presset på det følelsesmæssige ved moderens sygdom. Jeg kunne virkelig godt forstå det, da jeg selv har mistet min mor, og måske var det derfor, at jeg blev ret let ramt af den. Den viser i hvert fald på en rigtig god måde, hvordan et barns hoved og tanker er, når der pludselig sker noget forfærdeligt i deres liv.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *