“Monsters, Inc.”

Monsters, Inc.

Titel: ”Monsters, Inc.”
Genre: Animation, Familiefilm
Spilletid: 96 min.
Premiere: 25/2-2013
Skuespillere: Skuespillere: Donald Andersen, Peter Aude, Jens Jacob Tychsen
Filmselskab: Disney/Pixar

DUO stjerner III

”Monsters, Inc” er, efter min mening, en af Disneys allerbedste film. Med sin humor og varme kan den igen og igen fange mig, og jeg havde helt glemt, hvor meget jeg elskede den.

streg

Resumé

I ”Monsters, Inc.” er Mike og Sulley bedste venner – og et af de bedste skræmmer-hold. Monster-verdenen afhænger helt og holdent af deres eneste energikilde – børneskrig. Det er Skræmmere som Sulleys opgave at opsamle så meget energi som muligt, både for at få energi, men også for at vinde konkurrencen og titlen som ”Årets Skræmmer”.

Men en aften opdager Sulley en efterladt Dør, en slagt portal ind til menneskernes verden. Han finder en menneskepige inden for døren, men der er lige det, at menneskebørn eftersigende er giftige for monstre.

Han vil allerhelst bare aflevere pigen tilbage, hvor hun kom fra, så hun er i sikkerhed. Det skal dog vise sig at være langt sværere, end han havde regnet med.

streg

Anmeldelse

”Monsters, Inc” er muligvis en ældre film, men det er bestemt en rigtig Disney klassiker. Allerede da startmelodien gik i gang, blev jeg kastet omkring ti år tilbage, til da jeg så filmen for første gang. Det er virkelig nostalgisk!

Ideen er i sig selv virkelig original. Man kan virkelig se, hvor meget tid og bagtanke der er bag selv de mindste scener af filmen. Som helhed, og med den fede Blu-ray grafik, bliver man helt suget ind i universet. Det hele er så detaljeret, det er virkelig fedt.

Hele historien er så hjertevarm. Princippet i de her monstre, som er skræmmende og nogle uhyrer, men som i virkeligheden nederst nede er nogle kærlige personer. Den måde, Sulley knytter sig til Bøh, menneskepigen, på, fik mig flere gange til at sidde og sige ”Åårh, sødt!”

Humoren i filmen er også bare fed. Om det så er nogle af de mere barnlige ting eller indforståede vittigheder sad jeg flere gange og grinede, og det samme gjorde min lillesøster på 7. Det fede ved Disney er jo, at de laver film, som hele familien kan nyde, store som små.

”Monsters, Inc.” er klart en af mine absolutte yndlings Disneyfilm. Den er underholdende og bibeholder sin glød hele vejen igennem, så man på intet tidspunkt har en fornemmelse af, at filmen er ved at falde fra hinanden. Alt er gennemtænkt, detaljeret og bare helt fantastisk.

Alt i alt er ”Monsters, Inc.” klart en film, du ikke bør snyde dig selv for. Og du skal ikke lade dig narre af, at det er en tegnefilm, eller at det er Disney, for det er bestemt en film, der retter sig til alle aldersgrupper. Så indfang diverse kroge af familien, sæt jer sammen og se filmen – I vil ikke fortryde det.

streg

Ekstramateriale

I ”Filmmagerens Runge Bord” snakker dem, der har produceret ”Monsters, Inc.” om, hvordan det har været at arbejde med filmen. De snakker om, hvordan filmen blev til, ideudvikling, deres yndlingsscener, casting og meget mere.
”Monsters, Inc. Ride And Go Seek: At Bygge Monstropolis i Tokyo” handler om, hvordan en Monsters, Inc.-forlystelse i Disney Land Tokyo blev til.
Så er der også en lille film ”For the Birds”, som er lavet af Pizar.
Der er også den lille film ”Mikes new Car”, som handler om, da Mike fik sin nye bil.
Og så er der også et ”Kommentarspor”.

Se traileren her

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *