“Mortal Engines 1: De rullende byer” af Philip Reeve

mortal engines 1

Original titel: Mortal Engines
Forfatter: Philip Reeve
Genre: Science fiktion
Oversat af: Lasse Schmidt
Sider: 304
Forlag: Alvilda

Udgivelsesdato: 25. september 2018

DUO 6 stjerner

 

 

 


Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

Den nye Percy Jackson er landet!

streg

Resumé

London har længe gemt sig for de større og mere sultne rullende byer, men nu er det ved at være tid til at komme ud i lyset igen og finde nye byer at jage og fortærer. Under en hektisk jagt bliver Tom Natsworthy kastet ud fra Londons gigantiske stålkonstruktion og ender på den golde jord med Hester Shaw. Nu forsøger de begge to at finde tilbage til London, med hver deres mål for sinde.

streg

Anmeldelse

Jeg tror, at sidst jeg slugte en bog så hurtigt, var da jeg begyndte på Harry Potter, og sidst jeg var så ivrig efter den næste bog, må enten havde været Hunger Games eller The Selection. Den her bog slår bare virkelig alle kegler, og ventetiden efter de næste bøger er alt for lang!

Vi bliver ret hårdt kastet ud i en media res, altså direkte ind i en handling. Det forvirrer en smule i starten, for man skal lige finde hoved og hale i historien. Derefter bliver det faktisk kun mere og mere spændende, når vi bliver introduceret for vores hovedperson Tom og hans liv. Bogen er sindssygt detaljeret, og det er så skønt, når man har fat i et så abstrakt emne som science fiction. Vi bliver ført godt rundt i universet indenfor få kapitler, så man føler sig helt hjemme.

Hele tankegangen om trækbyer, og om ikke at leve på jordoverfladen, er i sig selv meget fantasifuldt og interessant, men det går ikke lang tid, før vi bliver introduceret for noget godt gammelt drama, og vores hovedperson kommer i problemer. Selvom det er et science fiction univers, så passer vores hovedpersons handlinger og personlighed godt til både genren, men virker også realistisk for os.

Derudover så er kemien mellem hovedpersonen og hans medkarakterer rigtigt god. Der er ingen tvungne venskaber som sådan, og det er rigtigt fedt, at man kan høre karakterernes tanker, alt afhængig af hvem der er fortælleren i kapitlet. Det giver et godt indblik i deres tanker og følelser, og man relaterer så godt til de forskellige karakterer.

’Mortal Engines 1’ får 6 stjerner, fordi det er en sindssyg god bog, spækket med drama, fantasi, kærlighed og venskaber. Man kan simpelthen ikke gå gal i byen med den her bog, fordi den har simpelthen alt, hvad en ny bestseller skal have og mere til.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *