”Mortal Engines 4 – Byernes kamp” af Philip Reeve

image_pdfimage_print

mortal en

Original titel: Mortal Engines: A Darkling Plain
Forfatter:  Philip Reeve
Genre: Science fiktion
Oversat af: Lasse Schmidt

Forlag: Alvilda
Sider: 528
Udgivelsesdato: 3. oktober 2019

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Den sidste del af sci-fi fortællingen om Tom, Hester og Wren, hvor gamle bekendtskaber blusser op igen.

streg

Resumé

Tom og hans datter Wren flyver rundt omkring på Fugleruten og prøver at glemme Hesters svigt og bedrag. Deres rejse leder dem til London, hvor de her gør en storslåede opdagelse: en hemmelighed, som kan vende op og ned på kampen mellem trækbyerne og de statiske byer.

streg

Anmeldelse

’Byernes kamp’ er den sidste bog i Mortal Engines serien, og titlen er også umiddelbart, hvad man kan forvente af bogen. Bogen ligger rigtig godt ud med forholdet mellem Tom, Hester og Wren, hvor der så kommer en naturlig overgang af deres følelser, som leder videre til de næste handling. Dernæst kommer der en klassisk ”det gode mod det onde” kamp, som man netop ville forvente, men som stadig udføres ganske fint.

Noget af det, som både er positivt og negativt, er gengangen af tidligere karakterer. Det er positivt, fordi vi allerede kender de personer og smart af forfatteren at kunne vende tilbage til noget fra før, men samtidig er der gået flere bøger, siden vi så nogle af dem sidst, og da karaktererne ret naturligt skal falde ind i historien, basker man lidt med at huske dem og deres baggrundshistorie, samtidig med at man følger med i fortællingen.

Der når at ske rigtig meget i den sidste bog, hvilket gør at nogle elementer føles lidt forhastede. Forholdet mellem Tom, Hester og Wren tager sig rigtig godt ud i starten, og der er kød nok på, til at man kunne arbejde meget videre med det. Tom og Hester får en god, om end hurtig afslutning sammen, mens Wrens vrede mod sin mor ikke bliver specielt behandlet, og hendes udvikling går desværre lidt i stå i den sidste bog.

Bogen får 4 ud af 6 stjerner, fordi at den afslutter serien fint og bestemt er værd at læse. Men friske øjne måtte godt have set på den, inden den blev sendt til tryk, for nogle pointer bliver for udviskede og slet ikke ført til dørs desværre.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.