“Mosekongen” på DVD

image_pdfimage_print

Mosekongen

Original titel: Mosekongen
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 33 minutter
Skuespillere: Poul Reichhardt, Peter Malberg og Ib Schønberg.
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

DUO stjerner III

 

 

En mere barsk Morten Korch film, med en forbrydelse der skal opklares, hvor der er en masse på spil!

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

Godsejer Munk har problemer – han værner om sin vildmose og vil ikke udstykke den. Hans ven Martin Hald prøver at mægle, men forgæves. Samtidig er Munk bekymret for nevøen Jørgen, der er vokset op hos ham. Han sidder i fængsel – dømt på falsk grundlag. I fængslet har Jørgen en ven, Fusser, og da de løslades, beslutter Fusser, at vil opklare Jørgens sag.

streg

Anmeldelse

’Mosekongen’ er en mere barsk Morten Korch filmatisering, som handler om, at Jørgen som sidder i fængsel for en forbrydelse, som han ikke har begået, mens alle tror, at han har det. Selv hans egen onkel mistænker ham. Her spiller Poul Reichardt den mere seriøse og triste rolle, fordi at han er blevet bitter ved at blive dømt for noget, som han ikke har gjort. Poul Reichardt er en folkekær skuespiller, fordi han formår at sætte sig ind i alle roller, som han spiller. Man kan tydelig mærke at han er ulykkelig over at alle tror at han kan begå en sådan forbrydelse.

Peter Malberg er også på rollelisten. Han spiller en småforbryder, som sidder sammen med Jørgen, men som hurtigt kan se, at Jørgen ikke er skyldig i det han har gjort, og derfor ønsker han at hjælpe Jørgen. Den rolle befinder han sig også godt i, fordi han giver rollen et indtryk af den sjove og lidt ligeglade tilværelse, som passer godt til ham.

Foruden handlingen omkring Jørgen som vil bevise sin uskyld, er der også en del drama omkring Gårdejer Munks mose, som der er nogle, der vil have drænet, og dette vil gårdejeren ikke, fordi den betyder meget for ham. ’Mosekongen’ indeholder også kærlighed, fordi Jørgen har en pige som har ventet på ham, og hun tror på hans uskyld. Der er selvfølgelig et problem, hendes far og hans onkel er uvenner over mosen. Dette giver en del anledning til drama omkring både mosen, men også deres kærlighed, som bliver toppet af en forbrydelse. 

’Mosekongen’ er en film med mange handlinger, som til sidst går op i en højere enhed. Som en ægte Morten Korch klassikere indeholder ’Mosekongen’ både kærlighed, latter og en barsk tilværelse. Derfor kan den anbefales at se en aften, hvor man er sammen i familiens skød.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.