“Næslandet 2 – Vinterkrigens ofre” af Eva Egeskjold

næslandet 2

Original titel: Næslandet 2: Vinterkrigens ofre
Forfatter: Eva Egeskjold
Genre: Fantasy
Sider: 510
Forlag: Andersen & Vig
Udgivelsesdato: 10. juni 2014

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Tak til Andersen & Vig for anmeldereksemplaret

Fortsættelsen på et fantasyunivers, som du ikke kan slippe ud af, når du først er trådt ind i fortællingen.

streg

Resumé

14-årige Oona er vendt tilbage til Lundene, men noget gik galt på den rejse, hun tog til Aisgard. Det er nu hun skal leve op til profetiens ord, men kan hun? Hun ved ikke hvilke evner, som hun ifølge profetien burde besidde, og hvad der er sket med hendes familie.  

streg

Anmeldelse

Man bør starte med at fortælle, at Eva Egeskjold er den perfekte turguide. Hun tager, ligesom i den første bog, læseren i hånden fra første øjeblik og giver stadig ikke slip på os, her i bog to. Begrebet ”At fortsætte hvor man slap” dækker slet ikke hvor godt Eva Egeskjold følger op på historien og hvor nem en overgang, hun skaber for læseren, selvom der er flere måneders ventetid mellem de to bøger.

Det som gjorde, at jeg næsten klart ville foretrække den her over den første bog i serien, er at fortællingen ikke går ned på udstyr. Der er altid gang i den og plottet er bygget godt nok sammen, til at man ikke et øjeblik tror, at forfatteren ikke har styr på, hvad vedkommende har gang i. Det er dejligt betryggende for læseren, at man bare skal læne sig tilbage og fortsætte sin egen rejse, fordi at forfatteren har gjort så godt et benarbejde, at man faktisk bare skal smække benene op og nyde det. Derudover så holder hovedpersonen aldrig en pause, hvilket både er forfriskende, men også lidt trættende, for det gør det svært at lægge bogen fra sig igen, for der kommer ingen naturlige pauser, hvor man ikke sidder på spidsen af sit sæde.

Det var noget specielt at begynde med en bog, hvor der sker så meget aktion, som der sker i ’Næslandet’ serien, for det er ikke den samme aktion, der sker hele tiden, men flere forskellige episoder og problemer som opstår. Det gør virkelig, at det er svært at ligge bogen fra sig, for Oona er altid i gang med noget, og man vil hele tiden gerne videre, og vide hvad der kommer til at ske med hende.

Bogen får 5 ½ stjerne fordi at den er en velskreven, aktion fyldt bog, men med lidt for meget aktion til tider.

streg

 

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *