“Næslandet 4: Asaphs rige” af Eva Egeskjold

image_pdfimage_print

Næslandet

Original titel: Næslandet 4: Asaphs rige
Forfatter: Eva Egeskjold
Genre: Fantasy
Sider: 456
Forlag: Andersen & Vig
Udgivelsesdato: 16. september 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til Andersen & Vig for anmeldereksemplaret

Følg med på Oonas sidste eventyr og hendes kamp for at redde Lundene, i et brag af en fantasy fortælling.

streg

Resumé

Efter besøget i Skæbnebiblioteket er Oona vendt tilbage til Ensomnios ø, i håbet om, at han kan hjælpe hende, med at befri hendes far fra Lucilis lænker. Men Ensomnio er død, og i stedet finder hun hans dagbog, gennem hvilken hun kommer i kontakt med hans ånd, som viser hende glimt fra troldmanden Dolomedes’ liv. Dolomedes, som nu er bukket under for Lucili, og nu er en del af den hær af Radixfolk og andre mørke skabninger, som truer Lundene.

streg

Anmeldelse

Det har været et sindssygt spændende og medrivende fantasy eventyr, som Eva Egeskjold har skabt. Derfor er det også sindssygt ærgerligt, at eventyret nu er slut, og jeg er nødt til at finde en anden serie, som forhåbentlig kan stille min tørst for bøger. Men det bliver svært at finde andre bøger, som kommer i samme klasse som ’Næslandet’, da den serie bare bonger ud på alle parametre indenfor litteratur.

Først og fremmest er sproget flydende og letlæseligt, men med så mange detaljer, at man slet ikke kan smide bøgerne i en alderskategori. De er virkelig noget for alle! Bøgerne veksler også virkelig med deres fokuspunkt, så der er lige mængder romance og klamhed; lige noget til en enhver smag også. Det er dejligt forfriskende, at det hverken er en drenge eller pige bog; I virkeligheden er serien en Nu-Skal-Der-Sparkes-Røv serie med så meget dybde og dimension, at det næsten er lige så uhyggeligt, som Eva Egeskjolds evner til at beskrive blodscener og insekter. Det er også virkelig fedt og imponerede, at Eva Egeskjold godt kan være ond ved sine karakterer. Det giver en anden dybde og fascination, som ellers sjældent kommer frem i bøger, hvor det gode skal sejre.

De andre parametre, som ’Næslandet 4’ slår ud på, er den fænomenale afslutning, fordi at alt for mange fantastiske bøger er blevet ødelagt af en dårlig slutning. Det klarer Eva Egeskjold sørme også. Detaljerne er fantastiske, der er altid en rød tråd og selvom bogen er på de næsten 500 sider, så føles det godt nok ikke sådan! Tiden flyver afsted, og bogen er disponeret rigtig godt i forhold til længde og mængde af eventyr. Personerne i bogen har også udviklet sig utroligt meget, og det føles fuldstændig som om, at man har kendt dem i 100 år, hvilket kun gør afskeden med serien endnu hårdere. Karakterer som Licili og Conian er helt klart noget af det, som trækker bogen op til et nyt niveau; de er fascinerende, fordi de er rendyrket ondskab, og fordi de aldrig siger undskyld. Det er en anden form for skurk, end dem som oftest kommer frem, og det er virkelig et bonuspoint.

Der er faktisk ingen dårlige ting ved bogen. Måske kun lige at den slutter. Det eneste, som kan være dårligt ved den her serie generelt set, er at du skal være forberedt på at hive tegnebogen frem, så snart du har læst den første bog, fordi serien virkelig ikke er til at slippe. Jeg kan ikke understrege det nok. Det er også derfor ’Næslandet 4: Asaphs Rige’ får 6 stjerner.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.