“Nattens Sanger 1 – Besat” af Christina Bonde

Besat

Original titel: Besat
Serie: Nattens Sanger
Forfatter: Christina Bonde
Forlag: Mellemgaard
Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 316
Udgivelsesdato: 7. april 2014

DUO stjerner 4

 

 

’Besat’ er endnu en bog om vampyrer, men formår alligevel at bringe noget nyt til bordet.

streg

Resumé

Victoria Rose kæmper hver dag en kamp på at nyde livet, men eftervirkningerne fra et overfald i fortiden, fylder stadig meget i hendes liv. En dag møder hun Lucas. Han forandrer hendes liv og ikke mindst hendes verdenssyn, da hun finder ud af, at han er vampyr. Hun bliver stillet overfor et valg, der er ved at flå hende i to halvdele, mens skæbnen lige pludselig også får sin betydning. Kan hun nogensinde finde lykken igen, eller har hun tabt på forhånd?

streg

Anmeldelse

Jeg var lidt i syv sind, hvad jeg syntes om ’Besat’, da den på den ene side, er en virkelig god bog med masser at byde på, mens den på den anden side indimellem fremstår lidt tam. Jeg manglede især detaljer i mange scener, og mange gange springer den bare fra en handling og så til den næste en uge senere. Nogle af scenerne var også rigtig korte, hvor jeg sagtens kunne have brugt flere detaljer. Derfor synes jeg også, at den imellem blev meget forvirret at læse.

Dét som fungerer rigtig godt i ’Besat’ er, at selvom vampyrgenren er ved at være godt og grundig brugt, så kommer der her en ny fortolkning, som jeg synes, var meget interessant at høre om. I denne serie er skæbnen og skæbnegudinderne meget vigtige, og spiller faktisk nogle store roller, især for vores hovedperson Victoria.

Jeg synes dog på nogle punkter, at jeg havde svært ved at identificere mig med Victoria, da hun indimellem fremstår meget naiv og derudover kan jeg ikke altid følge hendes tankegang. Hun har meget let ved at acceptere den nye verden, hun pludselig befinder sig i, men samtidig holder hun sig tilbage, fordi hun på trods af sin kærlighed til Lucas, har svært ved at sige farvel til sin menneskelige verden. Det dilemma kan jeg sagtens forstå, og det fremstår også meget troværdigt, men alligevel er der bare et eller andet, som gør, at vi ikke er helt på bælgelængde igennem hele bogen. Jeg manglede også lidt fra Lucas’ side, da han kom til at fremstå lidt kedelig og ens i nogle scener.

’Besat’ er skrevet af forfatteren Christina Bonde, og det er hendes anden bog. Jeg synes altid det er fedt, at læse noget, som en dansk forfatter har udgivet, og glædede mig derfor også helt vild til at læse denne. Den levede desværre ikke helt op til forventningerne, men jeg synes stadig at denne nye serie har masser at byde på, og derfor skal jeg da helt sikkert også læse fortsættelsen, når den udkommer. Men jeg kan på trods af min usikkerhed omkring mine egne følelser for bogen, anbefale andre der elsker vampyrgenren, at læse ’Besat’ også!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *