“Nedtælling” af Teri Terry

Nedtælling

Original titel: Contagion 
Forfatter: Teri Terry
Serie: Mørkt stof
Oversat af: Mette Skot Perschke
Genre: Science fiktion
Sider: 441
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 13. juni 2017

5,5 DUO

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Jeg blev hurtigt vild med ’Nedtælling’. En af hovedsagerne til dette, var helt sikkert Shay og Kai og kemien mellem dem.

streg

Resumé

Callie er sporløst forsvundet og hendes storebror Kai leder efter hende. Han er dog ved at miste håbet, men så møder han Shay. Shay så nemlig Callie den dag hun forsvandt og pludselig har han en ledetråd. Men imens de leder efter Callie, udbryder der en frygtelig virus, som slår de fleste ihjel på sin vej. Så mens alle frygter og kæmper for deres liv, må Kai og Shay trodse faren og finde ud af sandheden om Callie, da Callie og hendes forsvinden kan måske være nøglen til det hele.

streg

Anmeldelse

Jeg har læst ’Slettet’ serien af Teri Terry og den kunne jeg rigtig godt lide, så jeg var på ingen måder skræmt over at begynde på en ny af hendes bøger. Jeg glædede mig faktisk en hel del, fordi jeg føler, at jeg har ventet rigtig længe, siden jeg først læste om, at den blev oversat og ville udkomme, til den rent faktisk kom med posten. Jeg havde faktisk ikke de store forventninger til bogen, andet end jeg glædede mig til at komme i gang med den. Jeg blev heller ikke skuffet over den overhovedet.

Jeg kan rigtig godt lide genren. Jeg elsker bøger som handler om en virus, som hærger over landet eller verden, og især når det handler om at sygdom forandrer folk. Det synes jeg er vildt spændende. Genren er helt sikkert også en af grundene til at jeg var rigtig vild med bogen. Jeg blev fanget ret hurtigt af genren, personerne og tempoet. Det hele fungerede super godt, og jeg følte at bogen var meget realistisk selvom at den omhandler et urealistisk emne og verden.

Jeg kunne helt sikkert allerbedst lide Shay og Kai. De havde en rigtig god kemi lige fra starten og er faktisk ikke bange for at fortælle hinanden det, selvom at der sker en helt masse andre ting omkring dem, som måske ville gøre at man ville tie stille.  Man skiftes mellem at følge Shay og Callie. Her kunne jeg bedst forholde mig til Shay, hun var mere menneskelig, både i sin kropslige form, men også psykologisk. Shay var helt sikkert også mere moden og dette fandt jeg mere realistisk og henvendte sig bedre til mig. Her skal man selvfølgelig også tænke på, at Callie er yngre end Shay og det kan tydelig mærkes.

Jeg kunne rigtig godt lide at kapitalerne var rigtig små. Det gjorde at det bare kørte derud af og at man nemt lige kunne snuppe et kapitel til og før man havde set sig om, så havde man læst 100 sider. Jeg kan helt sikkert anbefale ’Nedtælling’, hvis man som mig godt kan lide en science fiktion bog, hvor en farlig virus hærger landet og som forandrer de overlevende. Så er der også et lækkert twist af kærligheden i bogen, som fungerede super godt. Jeg glæder mig helt sikkert til at læse videre i serien ’Mørkt stof’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *