“Noget om Grace” af Anthony Doerr

image_pdfimage_print

Noget om Grace

Originaltitel: About Grace
Forfatter: Anthony Doerr
Genre: Roman

Udgivelsesdato: 18. februar 2016
Sidetal: 448
Forlag: Politikens forlag
Oversat af:
Rebecca Bailey

DUO stjerner 4

 

 

 

Den er anderledes, end jeg forventede. Den er mere almindelig og historien kunne næsten godt have været virkelig, bortset fra at hans drømme sker præcis, som han drømmer dem.

streg

Resumé

David Winkler er en speciel mand. Han drømmer om ting, som senere sker i virkeligheden. Han drømmer om både små ting, som ting der falder ned fra hylder, men også om et møde med sit livs kærlighed. Da han en nat drømmer, at han er ude af stand til, at redde sin datter fra døden, flygter han til en caribisk ø. Her slår han sig ned og prøver at leve et normalt liv.

streg

Anmeldelse

Jeg vil starte med at sige, at den efter min mening er lidt tung i starten. Bogen er delt op i seks dele, som bliver kaldt første bog, anden bog, tredje bog, osv. Første bog er lidt langtrukken, og der sker ikke så meget. I anden bog bliver det lidt mere spændende, men det er stadig ikke så man er vild efter at læse det næste kapitel. Efter at man er nået ca. halvvejs i anden bog, begynder der at ske noget mere.

Jeg havde egentlig forventet noget andet, da jeg læste hvad den handlede om. Det er jo det her med, at David Winkler drømmer ting, der så senere sker i virkeligheden, og det syntes jeg lød meget spændende, men da jeg så begyndte at læse den, blev jeg klar over at den altså ikke var så fantasi-agtig, som jeg havde håbet. Den er mere almindelig og historien kunne næsten godt have været virkelig, bortset fra at hans drømme sker præcis som han drømte dem.

Winkler skriver på et tidspunkt nogle breve som er meget poetiske, og man får et indtryk af hvordan han virkelig har det indeni. Han er ellers en rimelig stille og rolig mand, men når han begynder at skrive, er det som om han virkelig åbner sit hjerte. I det hele taget er selve bogen med alle dens karakterer meget rolig og tager sig god tid til at få alle detaljer med. Så hvis man har brug for en bog til at slappe af til, så vil dette være den rette.

Historien er bygget op så man starter med at læse noget af midten. Derefter er det begyndelsen, og så kører det kronologisk, så det virker som om Winkler har haft et langt flashback. Jeg kan rigtig godt lide slutningens opbygning. Man ser en masse ting der sker forskellige steder på samme tid. Der er altså mere ”action” i slutningen og det kan jeg godt lide.

Sproget er lidt svært. Der er mange svære ord, da Winkler er hydrolog og derfor bruger mange fag begreber, som de fleste mennesker ikke kender. Jeg vil derfor sige, at jeg synes, at aldersgruppen er 15+. Til sidst vil jeg sige, at jeg er glad for, at jeg læste den til slut, men det er nok ikke en bog jeg vil give mig til, at læse igen.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.